Haberler

Beylikdüzü'nün Çöpleri Artık Çevreci

Güncelleme:

Beylikdüzü Belediyesi, çevre ve görüntü kirliliğini minimalize eden yer altı ve yer üstü modüler çöp konteynırı sisteminin tanıtımını yaptı.


Aynı zamanda büyük bir mali tasarruf da sağlayacak konteynırlarla ilgili yapılan tanıtım, demo olarak Adnan Kahveci Kapalı Pazar Alanı'na konumlandırılan sistem üzerinden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından tanıtıldı.

Gelişen teknolojiyle beraber Beylikdüzü de yenileniyor, standartları yükseliyor. Beylikdüzü Belediyesi'nin girişimiyle artık ilçede çöp kokularının, görüntü kirliliğinin olmaması için modüler çöp konteynırı sistemi tanıtıldı, ilçeye en uygun olanlar üzerinde istişareler yapıldı. Adnan Kahveci Mahallesi Kapalı Pazar Alanı'nda yapılan tanıtımda konteynırların içindeki çöpün boşaltılma ve tekrar yer altına konma sistemi uygulamalı olarak gösterildi.

Ana Arterlerin Uygunluğuna Göre Kullanım Başlayacak

Çevre sağlığının korunması, mali kazanım ve zamandan tasarruf sağlayacak olan sistemin demo uygulaması Kapalı Pazar Alanı'nda kullanılmaya başlandı. Konteynır sistemine göre toplamda 750 -1000 adet ekipman, %30 yer altı, %70 yer üstü uygulaması şeklinde ilk etapta Adnan Kahveci, Büyükşehir, Barış, Cumhuriyet, Kavaklı, Marmara, Sahil ve Yakuplu Mahallelerinin, daha sonra da Gürpınar ve Dereağzı Mahalleleri'nin ana arterlerine konulacak. Su, doğalgaz, elektrik açısından alt yapısı uygun noktalara yeraltı, diğer cadde ve sokaklara da yer üstü modüler sistem getirilecek.

"En Uzun Vadeli Çevreci Çöp Konteynırlara Geliyor"

Sistemin en kısa zamanda ilçenin bir çok yerine yerleştirileceğinden söz eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Geçmişten bugüne şehrin her noktasında nakliye ve temizlik konularındaki şikayetleri bitirecek bir sistem. Burada ilçeye en uygununu, en uzun vadeli hizmet verecek olanını inceledik. Çok yakın zamanda tüm Beylikdüzü'ne bu sistemi kurmayı hedefliyoruz. Vatandaşımızın da bilinçli davranması halinde Beylikdüzü hem çevreci, hem dönüşümü olan güzel bir çöp toplama sistemine sahip olacak" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Ekrem İmamoğlu Adnan Kahveci Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title