Haberler

Beylikdüzü'nün Bitkileri Kışa Hazırlanıyor

Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bitkilerin sağlıklı büyümesi için bakım ve iyileştirme çalışmalarına başladı. İlçe genelinde belirlenen noktalarda ilaçlama, gübreleme ve budama işlemleri yürüten ekipler, kışlık çiçeklerin dikimini de gerçekleştirecek.

Kış mevsiminin gelmesiyle budama, ilaçlama ve gübreleme çalışmalarına başlayan Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeşil alanlarda bakım ve iyileştirme çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Sonbahar mevsiminde çim alanlarda yabani ot ilaçlaması, çimde kök çürüklüğünü önleme amaçlı ilaçlama, çimde kök, toprak havalandırması, kış gübrelemesi, kent ağaçlandırmasında kullanılan meyve ağaçları ve ağaçların kuruyan alt dallarının budanması bu dönemde detaylı bir şekilde yapılıyor.

Güller Daha Verimli Olması İçin Budanıyor

Güllerde de yapılan budama, dal ve sürgünlerin yarı yerinde kesilmesi ile gerçekleştiriliyor. Bununla birlikte rüzgar, kar ve benzeri hava koşullarından dolayı dal ve sürgünlerin kırılmasını ve çevreye zarar vermesini engellemek amaçlanıyor. Sonbaharda yapılan budama işlemi güllerin gelişimi için sağlıklı ve aynı zamanda daha verimli bir gelişmesini sağlıyor. Gül budama ve yabani ot temizliği çalışmaları Sultan Fatih Caddesi, Hürriyet Bulvarı, Mehmetçik Caddesi, Ali Çebi Caddesi, Alemdağ Caddesi, Osmanlı Caddesi'nde devam ediyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beylikdüzü Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title