Haberler

Beylikdüzü'ne Planetaryum İnşa Edilecek

Özel Marmara Evleri İhlas İlkokulu ve Ortaokulu’nun Altın Çocuk Bilim Kulübü öğrencileri, atölye çalışmalarında elde ettikleri ürünleri Altın Bilim Teknik Fuarı’nda ziyaretçilere sergiledi. Şirket isimlerinden logoya, kartvizitlerinden ürünlerin pazarlama faaliyetlerine kadar tüm hazırlıklarını tamamlayan 24 öğrenci, iki kişilik gruplar halinde ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Özel Marmara Evleri İhlas İlkokulu'nda gerçekleşen fuarın açılışına Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, İhlas Koleji Genel Müdürü Hami Koç, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan ve Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu Müdürü Sebahattin Kazaz katıldı. Törende yaptığı konuşmada Beylikdüzü’ne planetaryum inşa etme hazırlığında olduklarını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bilimin hissedildiği müzelerin ilimizin her noktasında bulunması gerekiyor” dedi. Beylikdüzü’nün konut bölgesi olmasının yanı sıra önemli bir sanayi alanı olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Burada yetişen insan kaynağının karşılık bulacağı bir ortam var. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Hele de böyle bilim ve teknik unsurları olan çalışmalarda fikirler üreten öğrencilerimiz bizim için büyük değere sahip” şeklinde konuştu.

Beylikdüzü’nde de çok marifetli çocukların yetiştiğini ifade eden İmamoğlu, “Çocuklar çok heyecanlı ve üretmekten keyif alıyorlar. Bu çocuklar ülkemizin geleceğinin teminatı. Ayrıca okullarımızın da ortaya koydukları bu çalışma alanları çok önemli. Yerel yönetimler olarak bu süreci desteklememiz gerekiyor. Bu etkinlik çocuklara üretmek, ürettiğini satmak, pazarlamak gibi yetenekler kazandırıyor ve bu yaşlarda kartvizitlerini bize teslim ediyorlar. Mesleki anlamda yönlendirici olan bu çalışma çok verimli oldu” dedi.

İhlas Eğitim Kurumları’nın sosyal, akademik, kültürel ve bilimsel manada çok yönlü öğrenciler yetiştirdiğini belirten Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, “İstanbul’un fethinin 561. yıldönümü kutladığımız bu günlerde gerçekleştirilen ‘Altın Çocuk Bilim Kulübü’ projesi, beni o günlere geri götürdü. Buradaki öğrencilerimizin geleceğin altın çocukları olması ümidiyle yetiştiriliyor. İhlas Eğitim Kurumları, milli ve manevi değerlerimizi merkeze alan eğitim yapısının yanında çocuklarımızı sosyal, akademik, kültürel ve bilimsel manada çok yönlü yetiştiriyor” diye konuştu.

Okulların yaşam ve hobi alanları olması gerektiğini vurgulayan İhlas Koleji Genel Müdürü Hami Koç, “Yaşları çok küçük olan öğrenciler, ülkemizin geleceği ve kendileri için yeni buluşları ortaya çıkarıyorlar ve sergiliyorlar. Bu tür fuarlar öğrencilerimizin hem motivasyonunu arttırıyor hem de geleceğe daha güvenli bakmamıza sebep oluyor. Okullar sadece derslerin öğretildiği alanlar değil, yaşam ve hobi alanlarıdır. Bu nedenle çocuklar okullara severek gelmeli” ifadelerine yer verdi.

Profesyonel firmaların fuar çalışmalarının bir örneğini yaptıklarını söyleyen Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu Müdürü Sebahattin Kazaz, “Çocuklarımız atölye çalışmalarında ürettikleri malzemeleri sunmanın keyfini yaşıyor. Geleceğin iş adamları, CEO’ları, mühendisleri olan öğrencilerimizin kendi ürünlerini tasarlamaları, tanıtmaları ve müşteri potansiyeli oluşturmaları bizim için çok önemli” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan ise “Küçük yaştaki öğrencilerimizin öğrenme sürecine katkı sağlayan ve öğrendiklerini uygulamaya nasıl geçireceklerini gösteren bu etkinlikler çok önemli” dedi.

BANU EZBER

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü İhlas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title