Haberler

Beylikdüzü'nde "Türkiye'de Gazeteci Olmak" Paneli

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen "Türkiye’de Gazeteci Olmak" konulu panele konuşmacı olarak Gazeteci Yazarlar Zafer Arapkirli ve Pelin Batu katıldı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen " Türkiye'de Gazeteci Olmak" konulu panele konuşmacı olarak Gazeteci Yazarlar Zafer Arapkirli ve Pelin Batu katıldı.

Beylikdüzü Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde "Türkiye'de Gazeteci Olmak" konulu panel düzenledi. Belgesel yapımcısı ve gazeteci Tuluhan Tekelioğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı panele konuşmacı olarak Gazeteci Yazar Zafer Arapkirli, Gazeteci Yazar Pelin Batu ve Gazeteci Yazar Uluç Özcü katıldı. Panelin başlangıcında Tuluhan Tekelioğlu tarafından hazırlanan 'Persona Non Grata' isimli belgeselin gösterimi yapıldı. Panele Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nın yanı sıra yerel ve ulusal basında çalışan çok sayıda gazeteci katıldı.

"GAZETECİLER BİZİM ARAMIZDAN İNSANLAR"

Panelde konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Biz uzaydan gelmedik, gazeteciler de bizim içimizden olan insanlardan oluşuyor. Bizler herkesi dinleyip herkesi anlayacağız. Beylikdüzü'nde böyle bir meşale yakma zorunluluğumuz var. Umuyorum ki bu ülkede gazetecilerin sorunu inşallah biter. Çünkü, bu ülkede haber alma hakkımız doğru ve özgür işlemiyor. Dolayısıyla manipüle edilebiliyoruz. Bizler toplum olarak yönetimde hiç bir etkimiz yok, direkt yönetiliyoruz. İnşallah sorunlarımızın bittiği günlerde birarada oluruz. Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun" dedi.

Panele konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Zafer Arapkirli, "Ülkemizin  bir bölümünde kıran kırana bir iç savaş yaşanıyor. Mermiler patlıyor, bombalar atılıyor, sokağa çıkma yasakları var. En başta da bu olayları gazetecileri çekiyor. Bu görüntüleri herkes çekiyor ama gazeteciler can korkusuyla çalışmaya devam ediyorlar. Gerçek olayları bizlere canı pahasına bizlere göstermeye çalışan gazeteci dostlarımıza buradan selam söylüyorum. Bizim İstanbul gibi merkezi bir yerde dönem dönem sıkıntılar çekerek yaşadıklarımızın onlar kat ve kat fazlasını çekiyorlar. Bu ülkede şimdilerde gazeteci olmak demek can korkusuyla doğru haberleri vermeye çalışmak demek" diye konuştu.

Panelde gazetecilik mesleğine dair tecrübelerini anlatan Gazeteci Yazar Pelin Batu, "Ben panele tarihi belgeler getirdim. Ben tezimi Abdülhamit dönemi üzerine yazdım. O dönem aynı bu dönemdeki gibi birbirini satan, ispiyonlayan gazeteciler silsilesine benziyor. Mesela az önce belgeselde olan Cumhuriyet gazetesinin başlığındaki gibi sansürlerin aynısı Abdülhamit döneminde de vardı. O dönem kitaplarda ve birçok yerde burun kelimesini kullanmıyorlardı. Mesela umut burnu gibi kelimeleri, umut çıkıntısı gibi isimler kullanıyorlardı" şeklinde konuştu.

Panelin sonunda Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuşmacılara çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gazeteciler Günü Zafer Arapkirli Pelin Batu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title