Haberler

Beylikdüzü'nde Okul Bahçelerinde Organik Tarım

Beylikdüzü Belediyesi ilçede faaliyet gösteren okulların bahçelerine, hobi bahçeleri kurdu. Kurulan bahçelerde öğrenciler, ders aralarında organik tarım yaparak doğayı yakından tanıyacak.

Beylikdüzü Belediyesi çocuklar için önemli bir projeye imza attı. Şehir hayatının tamda ortasında, çocukların eğitim gördükleri okul bahçelerine çocuklar için hobi bahçeleri kurarak çocuklara organik gıdalar yetiştirebilecekleri ortam sağlandı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bu okullardan biri olan Galip Balkar Ortaokulu'nu ziyaret ederek, hobi bahçelerinde öğrencilerle birlikte organik tarım yaptı. Çocuklarla birlikte karalahana, maydanoz, marul, havuç, soğan, sebze ve meyveler eken Başkan İmamoğlu, "Şehrin göbeğine çocuklarımızın doğayla iç içe olabileceği ortamlar kurduk. Çocuklarımızın mutluluğu gözlerinden okunuyor" dedi.

Çocuklarla birlikte organik tarım yapmaktan son derece keyif ve mutluluk duyduğunu belirten İmamoğlu, "Fiziki durumu uygun olan okullarımızın bahçelerine çocuklarımız için hobi bahçeleri kurduk. Sadece Galip Balkar Ortaokulu'muzda değil, 5 okulumuzda daha bu hobi bahçelerimiz mevcut. Bugün sadece Galip Balkar'a örnek olsun diye buraya geldik. Gördüğünüz gibi ciddi bir alan. Çocuklarımız bu alanlarda hem meyve hem de sebze yetiştirecekler. Kentin o vahşi dünyasında maalesef sadece beton yığınları ile baş başayız. Betonu gelişme örneği gibi gösterenler var ama bizim için doğa önde geliyor. Bakın, tarım ülkesiyiz diyoruz ama tarımdan oldukça uzaklaşıyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz yedikleri bazı meyvelerin nasıl yetiştiğini bilmiyor. Tohumun önemini bilmiyor. Bu bakımdan çocuklarımızın hem bunu önemsemeleri hem de yaşamaları, içselleştirmeleri için bu projeyi önemsiyoruz. Tam da bu yaşta bu öğrenilmeli. Ben bir köy çocuğu olarak bunu kendime müthiş bir tecrübe olarak görüyorum. Bütün lise hayatımın sonuna kadar meyve ve sebze bahçeleri ile büyüdüm diyebilirim. Bu çocuklarımızdan bunu esirgememeliyiz. Bu bakımdan hobi bahçelerimizi önemsiyoruz. Aynı zamanda tohumla ilgili kitaplar dağıtıyoruz. Çocuklarımızın da bu ülke için güzel şeyler yetiştirmeleri ve doğaya sahip çıkmaları açısından da bilinçlendirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"KENDİ EKTİKLERİMİZİ KENDİMİZ TOPLAYACAĞIZ"

Okulunun bahçesine hobi bahçesi kurulmuş olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Müberra Mina Ekinci ise, " Bu ağaçları dikmek bizim için çok önemli bir şey. Burada kendi ektiklerimizi kendimiz toplayacağız. Bu çok önemli bir şey. Ağaçlarla haşır neşir olmak muhteşem bir duygu. Burada sebze ve meyve ektik, havuç, kara lahana ektik. Meyve ağaçları diktik. Hobi bahçeleri sayesinde şehrin ortasında köy hayatı yaşıyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beylikdüzü Belediyesi Ekrem İmamoğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title