Haberler

Beylikdüzü'nde Down Sendromlu Genç Adına Oluşturulan Çok Amaçlı Salon Açıldı

Beylikdüzü Belediyesi’nin hazırladığı dört derslikten oluşan eğitim salonu, down sendromlu genç Türkü Ertuğrul’un ismiyle hizmete açıldı.

Beylikdüzü Belediyesi'nin hazırladığı dört derslikten oluşan eğitim salonu, down sendromlu genç Türkü Ertuğrul'un ismiyle hizmete açıldı.

İlçedeki okullara kazandırılan dersliklere bir yenisini daha ekleyen Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi bünyesinde hazırlanan dört derslikli salonun açılışını yaptı. Açılışı yapılan salona, üniversite sınavını kazanarak eğitim hayatını başarılı bir şekilde sürdüren down sendromlu Türkü Ertuğrul'un adı verildi. Açılış törenine Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, salona ismini veren down sendromlu Türkü Ertuğrul'un yanı sıra gencin ailesi ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"DOWN SENDROMLU ÇOCUĞUMUZUN ADINI ÖRNEK TEŞKİL ETSİN DİYE KOYDUK"

İş okulu üzerinde kurulduğu için salonun daha önemli olduğunu dile getiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Burası çocuklarımızın birebir eğitim gördüğü bir okul olmasından dolayı önemli. Burası bir eğitim derneğimiz tarafından yapıldı fakat, daha sonra eğitim sisteminin değişmesinden dolayı ilave dersliklere ihtiyaç vardı. Bize böyle bir talep geldi, bizde gördüğünüz bu dört derslik alanı bu kuruma hediye ettik. Bu salonun en önemli tarafı down sendromlu bir çocuğumuzun adını verdik. Şans verildiği zaman ve iyi eğitim aldığı zaman neler yapabileceğini bize gösterdi. Hiçbir torpili olmadan üniversite sınavını kazandı ve okuyor. Dolayısıyla bu alan Türkü'nün ismini vererek bu alana gelen öğrenciye de örnek teşkil etsin istedik" dedi.

"TÜRKİYE'DE KİMSE EĞİTİMİN DIŞINDA KALMAMALIDIR"

Eğitimin hayattaki önemine değinen Başkan İmamoğlu, " Türkiye'de hiçbir bireyin eğitimin dışında kalmamasını istiyoruz. kim olursa olsun eğitimin dışında kalmaması gerektiğinin düşünüyorum. Eğitimsiz bir dünyanın ne kadar vahşi olabileceğini, ne kadar kötü olaylara vesile olabileceğini bu günlerde yaşıyoruz. O yüzden tek kurtuluş tek çare doğru eğitim, o bakımdan biz eğitime elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beylikdüzü Belediyesi Ekrem İmamoğlu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title