Haberler

Beylikdüzü'nde Cumhuriyet Sevdası, Beylikdüzü'nde Cumhuriyet Ruhu

Güncelleme:

Beylikdüzü'nde 29 Ekim Cumhuriyeti Bayramı coşkuyla kutlandı. Binlerce vatandaşın katıldığı Fener Alayı yürüyüşü, Bando takımı, Anka Bisiklet Grubu, Bidosk İzcileri ve birçok STK temsilcisi eşliğinde Beylik Pazarı alanında başladı ve Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı'nda sona erdi. Kortejin en başında yer alan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık iki saat süren yürüyüşü, bayraklar havada büyük bir gururla tamamladı. Vatandaşlar ise hiç durmadan marşlara eşlik etti.

Adnan Kahveci Mahallesi Beylik Pazarı Alanı'nda toplanan Cumhuriyet sevdalısı çok sayıda genç, STK temsilcisi, izci grupları, öğrenciler ve Beylikdüzü halkı; görülmeye değer bir kalabalık oluşturdu. Bando Takımı'nın müziği ile başlayan Fener Alayı yürüyüşüne Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu en başta eşlik etti. Oğlu ile alaya katılan İmamoğlu, yürüyüş boyunca Beylikdüzü'nü korteje ve varış noktası Cumhuriyet Etkinlik Alanı'na davet etti. Genci yaşlısı herkes, Cumhuriyet Bayramı'nın heyecanına ortak oldu. Marşlara eşlik eden halk ellerinde bayraklar, etkinlik alanına kadar coşkuyla yürüdü.

"Büyük Bir Gurur İçerisindeyim"

Yürüyüşün bitiminde vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı'nda toplandı. Başkan İmamoğlu, halkın coşkusundan büyük bir gurur duyduğunu belirterek, "Biz yüce bir liderle yola çıkmışız. Hala O'nun gücünü hissediyor ve değerlerini ilelebet yaşatacak şekilde gençlerimizle, çocuklarımızla paylaşıyoruz. Ulu Önder Atatürk bundan 92 yıl önce o kadar güzel sözler söyledi ki, gittikçe daha da kuvvetlenerek biz de yer ediyor. O, uygar ve herkesin birbirini sevdiği bir toplum istedi. Biz kendimize rehber olan bu sözleri asla unutmayacağız" diye konuştu.

"Herkesi Oy Kullanmaya Davet Ediyorum"

Başkan İmamoğlu, herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı ve Cumhuriyeti daha layıkıyla yaşatmak adına topluma mesajlar verdi. İmamoğlu, zor dönemlerden geçildiğini söyledi ve "Millet olarak 1 m2 dahi kaybedeceğimiz toprağımız yok. Nerede yaşarsak yaşayalım, doğusunda batısında bir ferdimizi bile kaybetmeye tahammülümüz yok. Türkiyemiz pırıl pırıl bir geleceğe adım atması için herkesi duyarlı olmaya ve 1 Kasım Pazar günü oy kullanmaya davet ediyorum. Birbirimize haklarımızı korumamız için vesile olalım" dedi.

Cumhuriyet Gösterileri Hayranlıkla İzlendi

Konuşmanın ardından Beylikdüzü için sahne alan Bando Takımı keyifli bir müzik geçidi sundu. Bidosk Grubu ise başarılı bir dans gösterisi yaptı. Son Balo gösterisinde Cumhuriyet Balosu canlandırıldı. Çiftlerin sahnede yaptıkları Vals, vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplarken, Mustafa Kemal Atatürk'ün canlandırıldığı Sarı Zeybek bölümünde ise oyuncuların Zeybek performansı izleyicilerde büyük bir hayranlık uyandırdı. Bu unutulmaz görüntü ve hissiyatlarla Cumhuriyet Bayramı programı sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü 29 Ekim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title