Haberler

Beykozlular Ellerini Semaya Gazze İçin Açtı

Binlerce Beykozlu İsrail’in saldırıları sonrası hayatını kaybeden Gazzeliler için ellerini semaya açarak dua etti.

Binlerce Beykozlu İsrail'in saldırıları sonrası hayatını kaybeden Gazzeliler için ellerini semaya açarak dua etti. Sahura kadar süren programda Dursun Ali Erzincanlı'nın seslendirdiği şiirleri dinleyen Beykozlular, gözyaşlarını tutamadı.

Beykoz Belediyesi, İsrail'in Gazze'de uyguladığı katliamı protesto etmek ve saldırılar sonucu hayatını kaybedenler için teravih namazının ardından "Kan ağlayan Gazze için seccadeni al duaya gel" isimli program düzenlendi. Tarihi Beykoz Çayırı'nda düzenlenen program'a, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Sultanahmet Camii İmamı Emrullah Hatipoğlu ve binlerce Beykozlu katıldı. Gazzeli vatandaşlar için düzenlenen program, Hafız Mehmet Bilir tarafından okunan Kur'an'ı Kerim ile başladı. Beykozlular duaların ardından, Sultanahmet Camii İmamı Emrullah Hatpoğlu'u eşliğinde teravih namazı kıldı.

Teravih namazı sonrası Gazze için dua eden vatandaşlar, böyle bir etkinliği düzenlediği için Beykoz Belediyesine teşekkür ederken, İsrail tarafından Gazze'de Müslümanlara yönelik sürdürülen saldırılara tepki gösterdiler.

Gazze'de yaşanan olayları vahşet olarak nitelendiren Emrullah Hatipoğlu, "Bu vahşeti herkesin lanetlemesi lazım, insanım diyen herkesin bu vahşeti lanetlemesi lazım. ve lanetlemeyenlerin de insanlıktan ne kadar nasipsiz olduklarını artık göstermek lazım duyurmak lazım. Öyle medeniyiz laflarıyla kimse medeni olmuyor. Medeniyet insanlıkla ölçülüyor. Medeniyet teknolojiyi artırmakla olmuyor. Belki medeni imkanları arttırmak, Medeniyet insanlıkta elde edilen değerlerdir. İnsanlıkta Allah'ın verdiği haklara saygı duymaktır. Bir taraf öldürüyor öbür taraf alkışlıyor. Zalimi alkışlıyor. Göstermelik kınamalardan başka bu olaya sahip çıkan yok" şeklinde konuştu.

Gazze için okunan duaların ardından Dursun Ali Erzincanlı'nın seslendirdiği şiirleri dinleyen Beykozlular, duygulu anlar yaşarken gözyaşlarına da hakim olamadı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dursun Ali Erzincanlı Beykoz İsrail Gazze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title