Haberler

Beykozlu 23 Çift Toplu Nikâh ile Muradına Erdi

Güncelleme:

Beykoz Belediyesi'nin ilçedeki sosyal dayanışma ve yardımlaşma faaliyetleri çerçevesinde her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Toplu Nikâh Şöleni" ile 23 çift muradına erdi.

Toplu Nikâh Töreni'nde bu yıl Beykozlu 23 çift dünya evine girerek, yüzlerce kişinin şahitliğinde yeni hayatlarına "evet" dedi. 15 Temmuz Şehitler Meydanı ( Beykoz Belediye Meydanı)'nda birbirlerine bir ömürlük söz veren çiftlerin mutluluğuna ilçe sakinleri de ortak oldu.

Programa Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve eşi Ayşe Çelikbilek, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Belediye Başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Sururi Saydam, Kardeş Şehrimiz Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, eski Beykoz Kaymakamı ve Çankaya Kaymakamı Aydın Ergün, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılarak çiftlere şahitlik etti ve heyecanını paylaştı.

Maddi imkânsızlıklar nedeniyle resmi nikâh kıydıramayan çiftleri her yıl Toplu Nikah Töreni ile evlendiren Beykoz Belediyesi, nikah masrafları, gelinlik, damatlık dahil, beyaz eşyadan mobilyaya verdiği çeyizlerle, 23 çiftin evlilik hayalini gerçekleştirdi.

Çiftler kuaför, fotoğraf çekimi, Boğaz tekne turu ve Yuşa Türbesi dua programının ardından nikâhın kıyılacağı 15 Temmuz Şehitler Meydanı (Beykoz Belediye Meydanı)'na geldiler. Nikâh öncesinde Türk Sanat Musikisi Fasıl müziği dinletisi izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in nikâhları kıydığı törende yeni evlilerin nikâh cüzdanlarını, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve Başkan Çelikbilek teslim etti.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan: "Aynı Yastıkta Kocayın"

Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, davetlilere ve çiftlere yaptığı konuşmasında, "İçinizden bekâr olanları evlendirin, Hadis-i Şerifi'nce sosyal belediyeciliğe imza atan Beykoz Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Siz konuklarla birlikte bizler de gülümseyen yüzlerin şahitliğine ortak olduk. Aynı yastıkta kocayın. Evlenen çiftlerimizi tebrik ediyor, ömür boyu mutluluklar diliyorum" dedi.

Başkan Çelikbilek,"Bu Milletin En Büyük Değeri Aile Yuvasıdır"

Her yıl toplu nikâh töreniyle onlarca çifti evlendirdiklerini belirten Başkan Çelikbilek: "Gönüllerini 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda birleştirmek isteyen, bu milletin evlilik binasına birer taş koyacak olan değerli çiftler hepiniz hoş geldiniz. Gönüllerinizi vererek geldiniz, paylaştınız, bize bu fırsatı verdiniz. Allah sizden razı olsun, yolunuz açık olsun. Allah bir yastıkta kocatsın. 2009'dan bu yana 5000 evladımızı sünnet ettirdik, 250'nin üzerinde de çiftimizi evlendirdik. Bu milletin en büyük değeri aile yuvasıdır. Evliliklerini Allah rızası ve Hz. Peygamber'in sünneti gereği yerine getiren sizleri tebrik ediyorum. Rabbim çıktığınız bu yolu hayırlı ve mübarek etsin" diye konuştu.

Tören sonunda, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ın okuduğu nikâh duası ile tüm çiftler sahneye alınarak hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

Beykoz Belediyesi tarafından etkinliği izlemeye gelenlere 3 farklı noktada Düğün Çorbası ve çeşitli ikramlar yapılarak, davetlilere lokum ve kahveden oluşan nikâh şekerleri dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Turan AK Parti Beykoz Güncel Haberler

title