Haberler

Beykoz'da Çayır Festivali Coşkusu Başlıyor

Güncelleme:

Beykoz Çayır Festivali, 18 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında sevilen sanatçıları ilçe sakinleriyle buluşturacak.

Beykozluları birlik ve dayanışma duygularıyla her yıl bir araya getiren Beykoz Çayır Festivali bu yıl da bir birinden değerli sanatçıları ağırlayacak.

Beykoz Belediyesi'nin düzenlediği Çayır Festivali'nde on beş gün boyunca Toplu Nikah Şöleni, Toplu Sünnet Şöleni, yöre geceleri ve yerel sanatçıların konserleriyle birbirinden renkli etkinlikler sergilenecek.

Tarihi Beykoz Çayırı'nda düzenlenecek olan Beykoz Çayır Festivali'nin açılışı 18 Ağustos tarihinde Funda Arar ve Cihan Yılıdız'ın vereceği konserle yapılacak.

Türk Müziği'nin sevilen yorumcuları, Ferhat Göçer, Mustafa Ceceli, Murat Dalkılıç, Emre Kaya, Sevcan Orhan ve Kolpa Grubu festival boyunca kendilerine ayrılan gecelerde sevilen şarkılarıyla Beykozlularla buluşacak.

400 Çocuğa Sünnet Sevinci

İlçeye kültürel canlılık getiren festival Toplu Nikah Töreni ve Toplu Sünnet Şöleni'yle her yıl sosyal dayanışmaya sahne oluyor.

Beykoz Belediyesi bu yıl ihtiyaç sahibi 400 çocuk için animasyon ve gösterilerin yer aldığı Toplu Sünnet Şöleni düzenleyecek. Sağlıklı koşullarda sünnet ettirilen miniklerin şölenine binlerce ilçe sakini de tanıklık edecek.

Beykoz Çayır Festivali kapsamında, maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemeyen çiftler rüya gibi bir törenle dünya evine girecek. Toplu Nikah Töreni'yle evlenecek çiftlere her yıl olduğu gibi bu yıl da beyaz eşya ve ev eşyasında oluşan çeyizleri hediye ediliyor.

Anadolu'nun Renkleri Sergilenecek

Beykoz'un kültürel zenginliğinin sergileneceği festivalde; Karadeniz'den Doğu Anadolu'ya, Orta Anadolu'dan Trakya'ya kadar 16 farklı yöre derneği kendilerine ayrılan gecelerde geleneksel eğlence ve kültürlerini sergileyecek.

Tarihi Beykoz Çayırı'nın çevresinde kurulacak standlarda yöresel ürünlerin tanıtımı, satışı ve sunumu yapılacak. Tüm festival etkinlikleri www.brt.tv adresinden canlı olarak yayınlanacak.

Kardeş Belediyeler Sahne Alacak

Çayır Festivali kapsamında Beykoz'un kardeş kentleri de ilçede ağırlanacak. Macaristan'ın Mohaç ve KKTC'nin İskele şehirlerinden gelecek olan ekipler 31 Ağustos Cumartesi akşamı dans gösterileri sunacak ve kendilerine ayrılan stantlarda geleneksel giysi ve ürünlerini tanıtacak.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Beykoz Çayrı Festivali'nde ilçe sakinleri arasında birlik ve beraberliğin coşkusuna vesile olduklarını ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, ilçeye sosyal, kültürel ve ekonomik canlılık katan festivalde on beş gün boyunca geleneksel değerlerimizin de sergileneceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title