Haberler

Beyin Ölümü Gerçekleşen Hastanın Organları Bağışlandı

Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları ailesince bağışlandı.

Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları ailesince bağışlandı.

Merkez Şahinbey ilçesinde 13 Haziran'da karıştığı kavgada silahla yaralanan Osman Özmen'in (33), tedavi gördüğü Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşti.

Özmen'in akciğeri, karaciğeri ve böbrekleri ailesi tarafından bağışlandı.

Hastanenin yoğun bakımında görevli doktor Cumali Emir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Özmen'in ilk olarak hastanenin acil servisine getirildiğini, burada yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesine aldıklarını belirtti.

Özmen'in yoğun bakımda beyin ölümünün gerçekleştiğini ifade eden Emir, şunları söyledi:

"Hastamızın beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesiyle konuştuk ve yakınları organ naklini kabul ettiler. Hasta bugün organ nakli amacıyla operasyona alındı. Buradaki işlemleri gayet başarılı geçti. Hastadan her iki akciğer, karaciğer ve böbreği alındı. Bir karaciğer ve bir böbrek hastanemizde, bir böbrek Sanko Üniversitesinde ve her iki akciğer de Ankara Yüksek İhtisas hastanesine gönderildi. Hastamızın yakınlarına hem baş sağlığı diliyoruz hem de teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title