Haberler

Beyin Kanamasından Ölen Polis İçin Cenaze Töreni

Güncelleme:

Aydın'da, tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşince organları bağışlanan 14 yıllık polis memuru İsmail Dede'nin cenazesi memleketi Kırşehir'e uğurlandı.

Aydın'da, tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşince organları bağışlanan 14 yıllık polis memuru 38 yaşındaki İsmail Dede'nin cenazesi, İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenin ardından memleketi Kırşehir'e uğurlandı.

İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptıktan sonra iki ay önce tayini Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne çıkan, evli ve üç çocuk babası İsmail Dede, geçen cumartesi günü evinde beyin kanaması geçirdi. İsmail Dede, ambulansla Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İki gün boyunca yoğun bakım servisinde yaşam savaşı veren İsmail Dede'nin, dün saat 13.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine ev hanımı Sezin Dede, önceden aldıkları karar doğrultusunda eşinin organlarını bağışladı. Ulusal Organ Nakli Koordinasyon Merkezi'ne durum bildirildi.

DÖRT HASTAYA UMUT OLDU

İzmir'den yola çıkan ekipler; İsmail Dede'nin uygun bulunan karaciğer, iki böbrek ve ince bağırsağını aldı. Karaciğer Medical Park İzmir Hastanesi'ne, iki böbrek ile ince bağırsak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde götürüldü.

Operasyon sonrası gerekli işlemlerinin tamamlanmasının ardından polis memuru İsmail Dede'nin cenazesi yakınlarına teslim edildi.

CENAZE EVİNİN ÖNÜNE GETİRİLDİ

Türk bayrağına sarılan Dede'nin tabutu, önce, helallik alınması için cenaze nakil aracıyla İncirliova İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Emniyet Apartmanı'nın önüne getirildi. Cenazeyi İncirliova Kaymakamı Adem Ünal, İncirliova Belediye Başkanı MHP'li Gürşat Kale, Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Zabun, İlçe Emniyet Müdürü Çetin Çokyiğit, babası Tuncel Dede, eşi Sezin Dede ve yakınları karşıladı.

İsmail Dede için dualar edildi, yakınları ile meslektaşlarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. İlçe Emniyet Müdürü Çetin Çokyiğit, Dede'nin ikiz kızı Rumeysa ve Aybüke'ye sarılarak teselli etmeye çalıştı. İsmail Dede'nin eşi Sezin Dede de çocuklarına uzun süre sarıldı.

Helallik alınmasının ardından İsmail Dede için, görev yaptığı kent merkezindeki İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu B hizmet binasının önünde tören düzenlendi. İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile birlikte mesai arkadaşlarının da katıldığı uğurlama töreninde, dualar edildi. Meslektaşları ve yakınlarının hep bir ağızdan İsmail Dede'ye haklarını helal ettiğini söylemesinin ardından, cenaze karayoluyla Kırşehir kent merkezine gönderildi. İsmail Dede'nin yarın toprağa verileceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İncirliova Kırşehir Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title