Haberler

Beyazıt'ta Halep Protestosu

BEYAZIT Meydanı'nda toplanan Müslüman Öğrenciler adlı grup, son günlerde Suriye'nin Halep kentinde şiddetlenen çatışmalarla birlikte artan sivil kayıpları protesto etti.

BEYAZIT Meydanı'nda toplanan Müslüman Öğrenciler adlı grup, son günlerde Suriye'nin Halep kentinde şiddetlenen çatışmalarla birlikte artan sivil kayıpları protesto etti.

"ÖLÜME KUCAK AÇIYORLAR"

Ellerinde Halep'le ilgili çeşitli dövizler taşıyan grup üyeleri Rusya, İran ve ABD karşıtı sloganlar attı. Eylem sırasında çevik kuvvet polisleri meydan çevresinde güvenlik önlemi aldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan İbrahim Bitim, Suriye halkının katliama maruz kaldığını söyledi.

Bitim, "Her gün içimizi parçalayan onlarca, yüzlerce görüntüyle karşılaşmaktayız. Bizim üç beş saniyeden fazla bakamadığımız fotoğraf karelerini Halep'li kadınlar, çocuklar, yaşlılar olarak topyekün bir halk bizatihi yaşamakta. Bombalanmayan tek bir hastanenin dahi kalmadığı Halep'te ise yaralanmak ölmekten daha trajik bir hale gelmiş bulunmakta. Gıda yardımının ulaştırılamadığı Halep'in yavruları 'cennette yemek yiyebileceğiz' diye ölüme kucak açıyor" dedi.

Halep'te Suriye rejimi ve müttefikleri tarafından 15 Kasım'dan beri 2 binden fazla hava saldırısı 7 binden fazla da top atışı yapıldığını söyleyen İbrahim Bitim, batının ve İslam aleminin yaşananlara karşı sessiz kaldığını söyledi.

"KULAKLARI SAĞIR EDEN BİR SESSİZLİKLE KARŞI KARŞIYIZ"

İbrahim Bitim, "Zalimler bilinçli bir şekilde fırınları, hastaneleri, okulları, camileri ve halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak için çıktığı toplu mekanları vuruyor. Bu ağır saldırılar altında kalan 300 bin sivil insan en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak duruma gelmiş durumda ve ölümle, açlıkla pençeleşmektedir. Yaşananlar karşısında kulakları sağır eden bir sessizlikle karşı karşıyız. Halep'li kardeşlerimizi ağır bombardımanlar, sistematik katliamlar kadar insanların sessizliği de yaralıyor. Batının ve işbirlikçilerinin insafsız ama bilinçli sessizliğini anlamlandırabiliyoruz. Onlar kimliklerinin ve düşmanlıklarının gereğini yapıyorlar. Ne yazık ki İslam alemi de bu sessizliğin bir parçası olmuş durumda" diye konuştu.

Halep'e yardım çağrısında bulunan İbrahim Bitim, "Halep ölüyorken, duyarsızca yaşamak günden güne büyüyen bir vebale dönüşüyor. Artık buna dur, demeliyiz. Ayağa kalkmalı ve şerefimizi haykırmalıyız. Halep'in çığlığına ses vermek ihtiyaçlarını karşılamak en asli vazifemizdir" şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından dua okuyan grup olaysız bir şekilde dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Rusya İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title