Haberler

Beyazfil'in Satışına Mesob Başkanı Geriter'den Sitem

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Manisa’nın simgesi haline gelen Beyazfil binasının satışıyla ilgili olarak, “Beyaz fil Manisalılara ait. Manisalıların hatıralarının bulunduğu bir bina. Gönül isterdi ki hiç satılmasın.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Manisa'nın simgesi haline gelen Beyazfil binasının satışıyla ilgili olarak, "Beyaz fil Manisalılara ait. Manisalıların hatıralarının bulunduğu bir bina. Gönül isterdi ki hiç satılmasın." dedi.

İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Manisa İl Müdürlüğü'nün hizmet verdiği Beyazfil binası, yeni sahibini buldu. Geçtiğimiz günlerde binanın satışının gündeme gelmesiyle birlikte birçok tartışma yaşanmış, imza kampanyaları düzenlenmişti. Satışı bir süre ertelenen tarihi bina dün gerçekleştirilen ihale sonrası, 30 milyon 450 bin TL'ye

İstanbul'da perde, kapitone, yatak ve konfeksiyondan ev dekorasyonu sektöründe faaliyet gösteren bir firmaya satıldığı belirtildi. Konuyla ilgili sitemkar bir açıklamada bulunan MESOB Başkanı Hasan Geriter, üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını dile getirdi.

Manisa'nın sahipsiz olamadığını vurgulayan Başkan Geriter, "Bu olay ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. Ancak Manisa'nın kaderini Manisalılar belirlemeli. Bazı konuların ekonomik hesabı yapılmaz. Beyazfil Manisalılara ait. Manisalıların hatıralarının bulunduğu bir bina. Gönül isterdi ki hiç satılmasın. Ancak basından satışın gerçekleştiğini duyduk. Bu siyaset üstü bir durumdur. Siyasi malzeme yapılmadan tüm Manisalıların kabulleneceği bir yapıyla devam etmelidir. Özellikle esnaf temsilcimiz olarak burada faaliyet gösteren esnaf sanatkarların hatta binanın çevresinde bulunan esnaf ve sanatkarların da bu nedenle sıkıntı yaşaması kabul edilebilir bir durum değildir. Böyle bir durum oluştuğu takdirde esnaf temsilcisi olarak üzerimize düşen görevi yaparız." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Hasan Geriter İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title