Haberler

Beyazay Derneğinden Yeni Bir Proje Daha

Düzce Belediyesinin katkılarıyla Beyazay Derneği Düzce Şubesi tarafından yeni bir proje geliştirildi.

Düzce Belediyesinin katkılarıyla Beyazay Derneği Düzce Şubesi tarafından yeni bir proje geliştirildi. Derneğin Türkiye çapında uygulamaya geçirdiği engelli, engelsiz kişilerin birlikte spor yapmalarını amaçlayan 'Aşmak İçin Hareket' kampanyası çerçevesinde 'Atları Seviyorum' projesiyle 5-12 yaş çocuklarına yönelik at sporu ile sosyal ve sportif etkinlikler gerçekleştirilecek.

Beyazay Derneği Düzce Şubesi tarafından başlatılan kampanya Düzce belediyesinin de katkılarıyla Düzce Kent Park'ta iki gün sürecek. 17-18 Temmuz tarihlerindeki etkinlikte 5-12 yaş arası engelli, engelsiz çocukların başta at sporu olmak üzere çeşitli sportif etkinlikler ile kültürel aktivitelerin yapılması amaçlanıyor. Türkiye Jokey Kulübü, Pony Club, Düzce Atçılık ve Binicilik Derneği'nin sponsor olduğu projede iki gün boyunca 'At biniciliği', 'Boyama etkinlikleri', 'Bisiklet binme' ve 'Dönme dolap' etkinlikleri düzenlenecek. Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi gün boyu sürecek etkinliklerin 5-12 yaş arası herkese açık olduğunu belirterek 'Projemiz engelli, engelsiz çocukların birlikte spor yapmalarını, çocuk yaşta at sevgisini aşılamak, çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerde yer almalarını içermektedir. Amacımız çocukların birlikte sosyal uyumlarının güçlenmesi, yaşam standartlarının geliştirilmesi ve hayatla iç içe olmalarını sağlayacağını kaydetti.

Belediyenin Kent Park'taki alanındaki etkinliklerin 17-18 Temmuz tarihlerinde saat 12,00-18,00 arası yapılması planlandı.

Engelli ve engelsiz bireyler düzenlenecek etkinlikler ile bir araya getirilecek ve birlikte düzenli spor yapmaları sağlanacak ve engelli bireylere hareketlilik, oyun ve spor aktiviteleriyle oluşturulmuş "Spor Eğitimi Programı" uygulanacak. Uygulama sırasında engelli çocuk ve gençlerin yetenekleri doğrultusunda spor branşlarına yönlendirilerek, temel teknik ve becerileri doğrultusunda ilgili spor alanlarına kanalize edilecek.

Bu kampanya ile, hareketlilik, sporla yaşanan heyecan, beraberlik, oyunların kattığı özgüven, engelli bireylerimizin bugüne kadar kullanılmayan, yeteneklerine ışık tutulması, içlerindeki başarı inancının, spor aşkının güneş gibi parlatılması, yaşam motivasyonlarının daha da artırılması sağlanacak. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title