Haberler

Beyaz Show'a Telefonla Bağlanan Ayşe Çelik'in Hapsi İstendi

Güncelleme:

Kanal D'de yayınlanan "Beyaz Show" programına telefonla bağlanan Ayşe Çelik'in sözleri sebebiyle açılan davada Çelik'in cezalandırılması istenirken, program sorumlusuyla birlikte 38 kişinin beraati istendi.

Kanal D'de yayınlanan "Beyaz Show" programına telefonla bağlanan Ayşe Çelik'in "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırılması, program sorumlusu Kadir Turnalı ile Çelik'in sözlerine destek veren 38 sanığın beraatine karar verilmesi talep edildi.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz 8 sanık ve avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Talip Kalkan, duruşmada, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

MAHKUMİYETİ GEREKTİRECEK YETERLİ DELİL YOK

Mütalaada, Kadir Turnalı hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan dava açıldığı hatırlatılarak, sanığın, yayın yönetmeni ve sorumlusu olduğu canlı yayınlanan şov programına konuklara soru sormak amacıyla telefonla bağlanan şahsın, "terör örgütü propagandası yapma" amacında olduğunu anlayamadan konuşmalarını tamamladığı anlatıldı. Mütalaada, Turnal'nın "terör örgütü propagandası yapmak" suçunu işlemek kastıyla hareket ettiğine dair mahkumiyetine yetecek delil elde edilemediği anlaşıldığından beraatine karar verilmesi istendi.

Ayşe Çelik'in konuşmasının içeriğinde suç unsuru bulunmadığına inandıklarını ifade eden 38 sanığa yüklenen müsnet suçun unsurlarının oluşmadığı için "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan beraatleri talep edilen mütalaada, sanık Ayşe Çelik'in canlı yayınlanan programa bağlanarak konuşma yaptığı kaydedildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN VERDİĞİ ZARARLAR ANLATILDI

Amaçları ülke topraklarını devlet idaresinden ayırıp bağımsız Kürt devleti kurulmasını sağlamak olan PKK/KCK terör örgütü mensuplarının 40 yıldır kamu kurum ve kuruluşlarına, güvenlik güçlerine, kamu görevlilerine ve sivil vatandaşlara yönelik pek çok terör eylemi gerçekleştirdiği ve bu eylemler nedeniyle 35 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği anlatılan mütalaada, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"PKK/KCK terör örgütünün 2015 yılı ikinci yarısı içerisinde Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki belirli ilçe merkezlerine sızdırdığı teröristlerin, yollara bombalı tuzaklarla barikatlar kurup hendekler kazarak, içerisine patlayıcılar yerleştirerek sözde öz yönetim adı altında işgal eylemleri gerçekleştirdikleri anlaşılmıştır. İşgal edilen bu yerlerde yaşayan halktan evini terk etme imkanı bulamayanları rehin alan teröristlerin kadın, çocuk, yaşlı insanları kendisine kalkan olarak kullandığı tespit edilmiştir. Terör örgütünün bu işgal eylemlerini yasaların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde sonra erdirmeye çalışan güvenlik güçlerinin, rehin tutulan vatandaşların zarar görmemesi için azami gayret sarf ettiği belirlenmiştir."

Olayların yaşandığı mahallerle sınırlı olmak üzere sokağa çıkma yasağı uygulanmak zorunda kalındığı aktarılan mütalaada, "Terör örgütünün elinde bulundurduğu ve kontrolü altında olan yayın organları ve kullanabildiği tüm basın yayın araçlarını alet olarak kullanmak suretiyle, bu işgal eylemlerinin bir terör eylemi değil de güvenlik güçlerinin sivil vatandaşlara karşı sebepsiz öldürme ve imha eylemi olarak kamuoyuna anlatmaya çalıştığı anlaşılmıştır. Terör örgütünün ve yandaşlarının Türkiye ve dünya kamuoyuna, devlet güvenlik güçlerini saldırgan olarak gösterme eğiliminde olduğu, olayların gerçek müsebbibi olan teröristlerin görmezden gelinmesinin sağlanmasına çalışıldığı, terör örgütünün yandaşlarının bu hususta her türlü aracı kullandıkları belirlenmiştir." denildi.

'TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAK' SUÇUNDAN CEZANLANDIRILMASI İSTENDİ

Sanık Ayşe Çelik'in konuşmasının, "terör örgütünün eylemlerini kamuoyunun dikkatinden kaçırmak ve olayların tek sorumlusunun devlet güvenlik güçleri olduğunu anlatmak amacı taşıdığı" belirtilen mütalaada, "Konuşmanın tamamı incelendiğinde sanık Ayşe Çelik'in, terör örgütünün olayları kamuoyuna güvenlik güçlerini sorumlu tutar şekildeki anlatma yönündeki amacına hizmet eder nitelikte olduğu anlaşıldığından 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan cezalandırılması gerekmektedir." denildi.

Duruşmada söz alan sanıklar ve avukatları, esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklara ve avukatlara süre vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt, "Beyaz Show" programında 8 Ocak 2016'da "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla program sorumlusu Kadir Turnalı ve programa telefonla bağlanan Ayşe Çelik hakkında "terör örgütü propagandası yapma" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

Aralarında avukat, akademisyen ve gazetecilerin de bulunduğu 38 kişi de Çelik'in söylediği sözlerin altına imza attıklarını belirterek, kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Savcılık, bu kişiler hakkında da hazırladığı iddianamede, "terör örgütü propagandası yapma" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameleri birleştirme kararı aldı.

Kaynak: AA / Güncel

ayşe çelik Bakırköy Kanal D PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title