Haberler

Beyaz Show"daki "Terör Örgütü Propagandası" Davasında Ayşe Öğretmen İçin Karar Çıktı

Güncelleme:

Kanal D'de yayınlanan "Beyaz Show" programına telefonla bağlanan Ayşe Çelik, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Program sorumlusu Kadir Turnalı ve 38 sanık ise beraat etti.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, aralarında Ayşe Çelik'in de olduğu 21 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Sanıklar bir önceki verilen mütalaaya karşı ortak bir savunma hazırladıklarını belirtti.

Ortak savunmada, "Ayşe Çelik'in örgütlü bir kampanya ile toplumsal lince uğratılması ve tümüyle katıldığımız sözleri yüzünden hakkında dava açılması karşısında, onun yanında durmayı ahlaki ve vicdani görev belledik. Eğer insani hayatı, barışı savunmak suçsa bizi de aynı suçtan yargılayın dedik. Çünkü bunun suç olmadığını, aksine yurttaşlık ve insanlık görev olduğunu biliyorduk. Olmayan bir suçu da övmemiz mümkün değildir." denildi.

38 SANIK BERAAT ETTİ

Söz alan sanıklar, ortak savunmaya katıldıklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, 38 sanığın üzerine atılı "suçu ve suçluyu övme" suçunu oluşturabileceği ve atılı suçun unsurlarının oluşmadığı anlaşıldığından ve yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olduğundan ayrı ayrı beraatlerine, program sorumlusu sanık Kadir Turnalı'nın da "terör örgütü propagandası yapmak" suçunu kasten işlediğine dair cezalandırmaya yeterli delil elde edilemediğinden ve yüklenen suçun sanık tarafından kasten işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine hükmetti.

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI

Sanık Ayşe Çelik'in suç tarihinde PKK terör örgütünün şiddet içeren yöntemlerini meşru gösterdiğini ve bu şekilde "terör örgütü propagandası yapmak" suçunu işlediği sabit olduğundan, suçun işleniş biçimi ve özelliği, sanığın kastı, suç konusunun önem ve değeri nazara alınarak 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme, sanığın suçu basın yayın yoluyla işlediği sabit olduğundan cezasının 1 yıl 6 aya çıkartılmasına, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasının 1 yıl 3 aya düşürülmesini kararlaştırdı.

MEHKEME CEZAYI ERTELEMEDİ

Mahkeme, sanığa verilen cezadan başkaca kanuni veya takdiri arttırım veya indirim yapılmasına yer olmadığına ayrıca sanığın pişmanlık göstermeyen kişiliği gözetildiğinde bir daha suç işlemekten çekineceğine dair kanaatin mahkemece oluşmadığından hükmün açıklanmasının geriye bırakılması uygulanmasına yer olmadığına hükmetti.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt, "Beyaz Show" programında 8 Ocak 2016'da "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla program sorumlusu Kadir Turnalı ve programa telefonla bağlanan Ayşe Çelik hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlamıştı.

Aralarında avukat, akademisyen ve gazetecilerin de bulunduğu 38 kişi de Çelik'in söylediği sözlerin altına imza attıklarını belirterek, kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, bu kişiler hakkında da hazırladığı iddianamede, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameleri birleştirme kararı almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

ayşe çelik Bakırköy Kanal D TV Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title