Haberler

Beyaz Müzayede, Sezonu Ustaların Gözde Eserleri İle Kapatıyor

Beyaz Müzayede, 4 Haziran'da Orjin Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek '40. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi' ile sezonu kapatıyor.

Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen çağdaş sanatçılarının birbirinden değerli yapıtlarının yer aldığı müzayedede, Tate Modern'ın kurucuları arasında bulunan önemli koleksiyonerler Sir ve Lady Sainsbury'nin de koleksiyonuna giren Mübin Orhon'un 1965 tarihli 'Le Havre' isimli başyapıtı, 250 bin-400 bin TL tahmini fiyat aralığı ile satışa sunuluyor. Mübin Orhon'un yanı sıra, Nejad Melih Devrim, Fahrelnissa Zeid, Selim Turan, Abidin Dino, Hakkı Anlı gibi 'Fransız ekolü' Türk Çağdaş Sanatı'nın birbirinden değerli temsilcilerinin çeşitli dönemlerine ait önemli eserler ve başyapıtlardan oluşan çok zengin bir koleksiyon, sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Birbirinden değerli eserlerin satışa sunulacağı 40. Beyaz Müzayede'de Türk Çağdaş Soyut Sanatı'nın en büyük ustalarından Burhan Doğançay'ın 1970 ve 2000 yılları arasına ait 9 eseri yer alıyor. Sanatçının 1973 tarihli Hücum Serisi'nden 'Swirling Breakthrough' isimli yapıtı 170 bin-250 bin TL ve 1970 tarihli 'The House of the Rising Sun' isimli yapıtı 160 bin-220 bin TL tahmini fiyat arağı ile satışa çıkıyor.

Türk Çağdaş Soyut Sanatı'nın çok önemli ustası Adnan Çoker'in ise 1996 tarihli 'Çemberli Mor II' isimli yapıtı 180 bin-260 bin TL ve 1997-2014 tarihli 'Beş Kare' isimli yapıtı 160 bin-220 bin TL tahmini fiyat aralığı ile satışa sunuluyor.

Müzayede'de Türk Çağdaş Figüratif Sanatı'nın ustalarının görkemli eserleri ve başyapıtlarının yer aldığı, son yılların en zengin figüratif koleksiyonu sanatseverler ile buluşuyor. Türk Çağdaş Figüratif Sanatı'nın diğer ustalarına kıyasla sınırlı sayıda eseri bulunan Alaettin Aksoy'un 1987 tarihli 'Yalan' isimli 150x188cm ebatlı başyapıtı 200 bin-300 bin TL, bu sene kaybettiğimiz Yüksel Arslan'ın 2002 tarihli 'G. Büchner et R. Lenz' isimli 564 no'lu 'Arture'ü 80 bin-160 bin TL ve Mehmet Güleryüz'ün 1986 tarihli 'Kaplan Adamın Karısı' isimli yapıtı 180 bin-260 bin TL tahmini fiyat aralıkları ile görücüye çıkıyor.

4 Haziran'da satışa sunulacak eserler arasında Türk Modern Naif Sanatı'nın en büyük ustası Nedim Günsür'ün 1979 tarihli 'Balıkçı Evi' isimli önemli yapıtı 100 bin-160 bin TL ve Türk Modern Sanatı'nın en büyük ustalarından 'Hocaların Hocası' Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun 'Karabaş Dönemi' diye anılan, sanatçının kitaplarında da yer alan, koleksiyonerler tarafından en çok aranan dönemine ait 'Kalamış'tan' isimli meşhur yapıtı 70 bin-130 bin TL tahmini fiyat aralıkları ile yer alıyor.

Türk ve dünya çağdaş sanatından saygın ustalar, seçkin eserler
40. Beyaz Müzayede'de ayrıca diğer çağdaş ve modern sanat ustalarımızdan Fikret Mualla, Ömer Uluç, Ferruh Başağa, Güngör Taner, Mustafa Ata, Zekai Ormancı, Devrim Erbil, Alev Ebüzziya Siesbye, Neşe Erdok, Komet, Ergin İnan, Cihat Burak, Cevat Dereli, Koray Ariş, Osman Dinç, Orhan Peker, Şükriye Dikmen, Nuri İyem, Avni Arbaş, Adnan Varınca, Fethi Arda, Turan Erol, Ali Çelebi, Nuri Abaç, Zühdü Müridoğlu; Türk Çağdaş Sanatı'nın orta ve genç kuşağından Canan Tolon, Kemal Önsoy, Selma Gürbüz, Azade Köker, Kezban Arca Batıbeki, Ahmet Güneştekin, Serdar Arat, Elvan Alpay, Haluk Akakçe, Seçkin Pirim, Murat Pulat gibi Türk Çağdaş Sanatı'nın ustalarından gençlerine kadar geniş yelpazeye ait değerli Türk sanatçıların yanı sıra, eserleri dünya müzelerinde yer alan Sarah Morris, Gudmundur Erro, Jan Voss, Pat Andrea, Ben Willikens, Mark Brusse ve Hunt Slonem gibi dünya çağdaş sanatı ustalarının seçkin eserleri de satışa sunuluyor.

2016-2017 sezonunun son müzayedesi olan 40. Beyaz Çağdaş ve Modern Müzayedesi'nde önemli koleksiyonlardan derlenmiş 137 sanatçının 271 sıra dışı eseri yer alıyor. Beyaz Müzayede'deki yapıtlar, 25 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde saat 10.00-20.00 arasında Beyaz Müzayede'nin Nişantaşı'ndaki sanat mekânı 'Beyaz Space'de sanatseverlerin ziyaretine açık sergileniyor. Aziz Karadeniz tarafından yönetilecek olan 40. Beyaz Müzayede, 4 Haziran Pazar günü saat 13.30'da Maslak'ta Orjin Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burhan Doğançay Abidin Dino Selim Turan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title