Haberler

İzmir'de Bisikletli Polisler Göreve Başladı

Güncelleme:

İzmir'de, bisiklet yollarının daha güvenli kullanılması amacıyla Emniyet Müdürlüğü'nün oluşturduğu bisikletli trafik polisleri, 'Beyaz Kırlangıçlar' görevlerine başladı.

İl Emniyet Müdürlüğü, trafikte güvenliğin çevreci şekilde sağlanması amacıyla oluşturduğu 'Beyaz Kırlangıçlar' olarak adlandırılan bisitletli polislerin göreve başlaması nedeniyle Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda tören düzenledi. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan ve çok sayıda bisikletli vatandaş katıldı. Oluşturulan bisikletli trafik polislerinin İzmir için önemli vurgulayan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Beyaz Kırlangıçlar'ın göreve çıkış töreni için toplanmış bulunuyoruz. İlk etapta 1 amir ve 10 polis memurundan oluşan bir ekiple yola çıkıyoruz. Ulaşım ve çevre ile ilgili sorunların kaynağında insana değil, araca ağırlık verilmesi yatmaktadır. Kısa mesafeli yolculuklarda, motorlu taşıt kullanımından ziyade, bisikletli yaya ulaşımının desteklenmesiyle gerek trafik gerekse çevre kirliliği çözümlenebilecektir. Ülkemizde bisikletlere genel algı, ulaşım aracı olarak değil, spor gezi amaçlı kullanılması vardır. Bu projenin temel hedeflerinden bir tanesi de bu algıyı kırarak bisikletin ulaşım aracı olarak kullanılması anlamında farkındalık yaratmaktır. Mevcut bisiklet yollarındaki en büyük şikayet ise, bisiklet yollarının yayalar, motorlu taşıtlar ve seyyar satıcılar tarafından kullanılmasıdır ki; 'Beyaz Kırlangıçlar' polisleri bu tür soranları çözecek, bisiklet yollarındaki güvenlik seviyesini geliştirerek, kaliteyi arttıracaktır" dedi.

Törene katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak ise kentteki kurumların ortaklaşa hareket ettikleri zaman böylesine güzel projelerin hayata geçirildiğini belirterek, "Trafik yoğunluğu hepimizin, şehirlerimizin ortak sorunlarının başında geliyor. Önemli olan bizim bu sorun karşısında almış olduğumuz ve durmuş olduğumuz noktadır. İzmir'e baktığımızda nüfus yoğunluğuna bağlı olarak, trafikte yoğunluğu hepimiz yaşıyoruz. Tüm bu güzel projeler bu sıkıntılardan kurtulmak için gerçekleştiriliyor. Şehirlerin gelişmişliğinden bahsetmek istiyorsak zaten buna benzer projelerin hayata geçmesi gerekiyor. Bu projenin hayata geçmesi sorumlu kurumların konuya bakış açısını gösterdiği en iyi örnektir"diye konuştu. Tören bisikletli trafik polislerine başarı belgelerinin verilmesiyle sona erdi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Toprak Aydoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title