Haberler

Beyaz Balina" 24 Mart'ta Vizyona Girecek

Yönetmenliğini ve yapımcılığını Uygur Öztürk'ün üstlendiği "Beyaz Balina", 24 Mart'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Yönetmenliğini ve yapımcılığını Uygur Öztürk'ün üstlendiği "Beyaz Balina", 24 Mart'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Doğu Türkistanlı yönetmenin ilk uzun metraj sinema çalışması olan dram türündeki filmin basın gösterimi Soho House'da gerçekleştirildi.

Basın gösterimi sonrası, AA muhabirine filme ilişkin değerlendirmede bulunan Habertürk sinema yazarı Kerem Akça, yönetmen Öztürk'ün ilk filminde samimi bir sosyal gerçekçi sinema örneğine imza attığını söyledi.

Akça, filmi sıcak bulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Efe Karaman ve Kaan Ürkmez'in sahiciliğinden güç alan Ali ile Vahap'ın dostlukları iç burkacak kadar sıcak. Beyaz Balina'nın bunun üzerine bir 'Moby Dick' motifi yerleştirmesi de 'saklı macera' damarını çekici, umutlu ve gizemli hale getirebiliyor. Film, 'vasat' olsa da seviyenin düştüğü Türkiye sinemasında, en azından prodüksiyonu ve samimiyetiyle sınıfı geçiyor."

Milliyet Sanat'tan Selin Gürel de filmin samimi dostluk öyküsüyle, görüntü yönetimi ve kurgu konusundaki zayıflığını yer yer unutturduğu değerlendirmesinde bulundu.

Gürel, filmin senaryosundaki detaylara değinerek, "Filmin tam bir yan hikaye mezarlığı olduğunu belirtmek gerek. Ucundan tutup sonra öylece bırakılan yan hikayeler, anlatıyı özellikle ilk yarıda bir hayli dağıtıyor. Kırsalda büyüme öyküleri anlatan diğer yerli filmlerle karşılaştırılınca, bilhassa iki çocuğun perdeden seyirciye rahatlıkla geçen dostluk hikayesiyle kalacak akıllarda." ifadelerini kullandı.

Senaryosunu, Sühan Bozdağ'ın gerçek hayattan esinlenerek kaleme aldığı filmde, Güneş Sayın, Umut Karadağ, Kaan Ürkmez, Efe Karaman ve Erden Alkan rol alıyor.

Müziklerini Cenk Erdoğan'ın yaptığı filmin konusu özetle şöyle:

"Ali ve Vahap adındaki iki çocuğun hayatları, Anadolu'nun ücra bir köyünde kesişir. Aslında büyük şehirde doğup büyümüş olan Ali, anne ve babasının vefatından sonra dedesinin köyüne gelir. Fakat buradaki hayata uyum sağlaması kolay olmaz ve köyün yaramaz çocuğu Vahap, bir anda düşmanı olur. Zamanla iki çocuk birbirlerini tanıdıkça, düşmanlıkları arkadaşlığa ve dostluğa dönüşecektir. Ali'nin okumaya başladığı ama bitiremediği 'Moby Dick' romanı bu iki kafadarın tutkusuna dönüşür ama kitabı bulup okumak, hiç de kolay değildir."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Soho House Karaman Ürkmez Uygur Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title