Haberler

Beyaz Ay'dan Örnek Davranış

Güncelleme:

Beyaz Ay Derneği Diyarbakır İl Başkanlığı, görme engelli olan 14 bayana daha rahat okuyabilmeleri için kabartmalı Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Beyaz Ay Derneği Diyarbakır İl Yönetim Kurulu Başkanlığı, örnek bir girişim başlattı. Biri görme engelli iki hafız, kendileri gibi başka görme engellilere Kur'an-ı Kerim öğretecek. Gelen yoğun talep üzerine açılan kursa katılan engellilere Beyaz Ay Derneği'nden birde kabartma (Braille) alfabesiyle hazırlanan Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Hediye edilen Kur'an-ı Kerim'leri teslim etmek için bir tören düzenlendi. Bağlar ilçesinde bulunan Kur'an-ı Kerim kursundaki törene AK Parti MYK üyesi Necla Hattapoğlu, Beyaz Ay Derneği Diyarbakır Yönetim Kurulu Başkanı Nezihe Kent, Beyaz y Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Mukaddes Evsen, Hakan Çoksuer, Mehmet Emin Mülayim ve Necmettin Diri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cengiz İzol, görme engelli hafız öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

"İLİM İLİM BİLMEKTİR, İLİM KENDİN BİLMEKTİR"

Kabartmalı Kur'an-ı Kerim'lerin hediye edilmesi öncesinde bir konuşma yapan AK Parti MYK üyesi Necla Hattapoğlu, insana yapılan hizmetin hakka yapılan hizmet olduğunu belirtti. Yapılan tüm hizmetlerin çok değerli olduğunu kaydeden Hattapoğlu, bunlara öncülük edenlere teşekkür etti. Büyük insan Yunus Emre'nin kendini bilmek konusunda, az fakat çok güzel bir ifadesi bulunduğunu kaydeden Hattapoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen, Ya nice okumaktır" demiş Yunus Emre. Biz Allah hizmet etmekte olduğunu bilen insanlarla birlikteyiz. 'Kullarımın en hayırlısı Kur'an-ı Kerim öğrenen ve öğretendir' diyor Yaradan, biz tüm hayali öğrenme ve öğretme olan hocalarımızı canı gönülden kutluyoruz. Ben değil, biz kavramını hayatımıza yayılmasını istiyorum. Buradan Beyaz Ay Derneği ve derneğin Genel Başkanı değerli Lokman beye de çok teşekkür ederim"

"HER ZAMAN YANLARINDA OLDUĞUMUZU HİSSETTİRECEĞİZ"

Beyaz Ay Derneği Diyarbakır İl Yönetim Kurulu Başkanı Nezihe Kent ise, Kur'an okumanın ve öğretmenin en büyük hayır olduğunu ifade ederek, "Kur'an kurslarında eğitim alan engelli bayan arkadaşlarımız bize kabartmalı Kur'an-ı Kerim taleplerini ilettiler. Ben bu talebi Genel Başkanımız Lokman Bey ile paylaştım. Sağ olsun çok kısa bir sürede temin etme noktasında bizleri ve tabiki görme engelli bayanlarımızı sevindirmiştir. Kur'an-ı Kerim öğrenen bayanlarımızın yüzlerindeki mutluluğu bizlerdeki sevincin bir kat daha artmasına vesile olmuştur. Yine bayanlarımızın servis konusundaki sıkıntılarını giderdik inşallah. Biz Beyaz Ay Derneği olarak her zaman yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz" diye konuştu.

"DUYGULU ANLAR YAŞIYORUZ"

Beyaz Ay Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mukaddes Evsen de, çok önemli bir olayı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Duygulu anlar yaşıyoruz. Yardımcı olan katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Bu güzelliklerin gelişmesine siz değerli öğrenciler katkıda bulunacaksınız hepinize şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

KAPIMIZ 24 SAAT AÇIKTIR

Daha sonra konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cengiz İzol da, bakanlığın engellilere yönelik çalışmalarından söz ederek, "Biz kurum olarak her zaman sizlerin yanındayız ve yanınızda olacağız. Her türlü sorunlarınızdan ötürü kapımız 24 saat sizleri açıktır" dedi.

DUYGULANDIM ÇOK MUTLU OLDUM

Diyarbakır Ulu Cami Baş İmam Hatibi Mehmet Emin Mülayim ise, gönül kapılarını açan insanların içine girmek gerektiğini belirterek, ortamdan çok duygulandığı ve bu ana şahit olduğu için çok mutlu olduğunu belirtti.

Dicle Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Diri de, Dicle Üniversitesi olarak ilim yayan ve öğrenmeye çalışan insanlara tüm imkanların seferber edileceğini dile getirdi. Beyaz Ay derneğine insanlara bir şeyler katma adına, yardımcı olma anlayışı ile geldiğini kaydeden Diri, "Nezihe Hanım bana, 'Bu işi yaparken birçok fedakarlık yapmam gerekebilir, bazı sosyal faaliyetlerin engellenebilir bunları göz önüne alıyorsan gel' demişti. Ben güzel olan bir şeyler yapıldığında aldığım mutluluğu hiçbir sosyal etkinliğe değişmem" diye konuştu.

"NEFES ALDIĞIMIZ MÜDDETÇE ÖĞRENMEK VE ÖĞRETMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Son olarak söz alan biri görme engelli iki hafız ise, öğrenmek ve öğretmekten çok büyük keyif ve mutluluk aldıklarını, öğrendiklerini kendi hayatlarında uyguladıktan sonra öğretmeye çalıştıklarını ve Allah'ın kendilerine nefes verdiği müddetçe öğrenmekten ve öğretmekten vazgeçmeyeceklerini dile getirdiler.

MUTLULUKLARI YÜZLERİNDEN OKUNDU

Kur'an-ı Kerim öğrenmek için kursa yazılan kursiyerlerde duygularını paylaştı. Öğrenciler, kendilerine bu fırsatı sağlayan herkese teşekkür ettiler. Yapılan konuşmaların ardından Beyaz Ay Derneği'nce öğrencilere Kur'an-ı Kerim öğrenmelerine daha yardımcı olacak olan kabartmalı Kur'anı-ı Kerim hediye edildi. Çok mutlu oldukları yüzlerinden okunan kursiyerler, aldıkları hediyelerini hemen açarak kabartmalı Kur'an'ları ile okumaya geçti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Necla Hattapoğlu Beyaz Ay Derneği Diyarbakır Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title