Haberler

Beü'ye Konuk Olan Külünk'ten "Apolitik" Açıklaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde “Küresel Sistem İçerisinde Yeni Güç Türkiye” konulu konferans verdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde "Küresel Sistem İçerisinde Yeni Güç Türkiye" konulu konferans verdi. Gençlere çağrıda bulunan Külünk, "12 Eylül Türkiye'de apolitikliği dayattı. Mutlaka düşünün bir duruşunuz olsun" dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Tahir Karauğuz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı. "Küresel Sistem İçerisinde Yeni Güç Türkiye" konulu konferansın açılış konuşmasında Zonguldak'ı konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Son 12 yıllık değişimden Zonguldak hak ettiği payı alamıyor" dedi. Zonguldak'ın marka şehir olma şansına sahip olması gerektiğini ifade eden Külünk, "Sebebi nedir bilmiyorum. Birlikte kafa yormamız gerektiği kanaatindeyim. Bunu da açık yüreklilikle söyleyeyim. Zonguldak burayı hak etmiyor. Çünkü sanayileşme sürecinde köyden kente göçün ciddi anlamda baskı oluşturduğu dönemlerde Türkiye'nin motor gücüydü. Ciddi bir güç merkeziyken bu şehrin çok daha iyi bir noktada olması açıkçası yürekten temennimdir. Bunu yüksek sesle ifade ediyorum. Zonguldak marka şehir olma şansına sahip. Önemli üstünlüklere sahip. Deniz var liman var. Buradan Rusya'ya bağlantı noktası, yukarıya kuzeye bağlantı noktası. Yakında Şile'den başlayan Karadeniz'i Artvin'e kadar geçecek olan yol da Zonguldak'tan devam edecek. Bu şehirle ilgili gördüğüm kadarıyla biraz daha çok hep beraber kafa yormamız gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

"SİYASETTEN UZAK DURAMAZSINIZ"

Türkiye'nin en son ki konumuna siyaset sayesinde geldiğini ifade eden Metin Külünk, sosyal paylaşım siteleri sayesinde dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan olaydan anında haberdar olunabildiğini de hatırlatarak şu ifadelere yer verdi:

"Siyasetten uzak duramazsınız. Eğer Türkiye bu gün bu noktadaysa siyaset sayesindedir. Apolitik olmayın. 12 Eylül Türkiye'de apolitikliği dayattı. Genç kuşağa özellikle. Ama biz buna hep itiraz ettik. 12 Eylül döneminde de itiraz ettik. Bu gün de itiraz ettik. Düşünün mutlaka düşünün. Bir duruşunuz olsun. Mücadele hayatının içerisinde olun. Çünkü bu ülkenin varlığı sadece sizin ve bizim için kıymetli değil. Bir bakın bakayım nasıl bir küresel sistem var dünyada. Şöyle etrafımızı hep beraber kol açan edelim. Artık sosyal medya denilen iletişim platformu sayesinde her bilgi önümüze düşüyor. Nasıl bir dünya var. Bir bakın bakalım nasıl bir küresel sistem var. Küresel sistemde adalet var mı? Eşitlik var mı? Hak kavramı var mı? Bölüşümlü adalet var mı? Yok. Peki bu küresel sisteme itiraz etmeyecek miyiz? Hiçbir şey söylemeyecek miyiz? Bunlara eyvallah mı diyeceğiz. Nasıl bir küresel sistem olduğunu unutmayın. Bu mevcut küresel sistemin varlık sebebi bizim mağlubiyetimizdir. Gençler bu günkü küresel sistemin egemenliğinin sırrı bizim medeniyet olarak mekanik olarak yenilgimizdir. Biz yenik olduğumuz için 200 yıldır küresel egemenliğini devam ettiriyor. Biz yeniyiz. Akılda yeniyiz. Mekanik olarak yeniyiz. Onun için küresel sistemi şekillendiren ruhun merkezinde insan olmadığı için adalet diye bir kavram olmadığı için insan ruhu denilen bir kavram olmadığı için Afrika'daki görüntüler bu küresel sistemin nasıl bir akla sahip olduğunu ifade etmek için yetmez mi? Ortadoğu'da yanıbaşımızda olup bitenler yetmez mi? Ortadoğu bizim yabancımız değil. Afrika bizim yabancımız değil. Buraları yabancı ülke olarak düşünmeyin. Buralar biziz." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Metin Külünk Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title