Haberler

Beü Şangay Beşlisine Şimdiden Girdi

Uluslararasılaşma alanında attığı önemli adımlarla adından sıkça söz ettiren Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ikinci Çinli öğretim üyesini de bünyesine kattı.

Uydu ve uzay teknolojileri üzerine önemli çalışmalara imza atan Çinli Profesör Shuanggen Jin 2 seneyi aşkın bir süredir Geomatik Mühendisliği Bölümünde akademik kariyerini sürdürüyor. Doç.Dr. Weibing Du'nun katılımıyla Geomatik Mühendisliği'nde çalışmakta olan Çinli öğretim üyesi sayısı ikiye çıkmış oldu. Uydu görüntülerinin işlenmesi alanında çalışmaları bulunan Doç.Dr. Weibing Du Çin'in Henan Politeknik Üniversitesi'nde görev yapıyordu. Hatırlanacağı üzere Bülent Ecevit Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ve Mühendisliği'nden bir heyet 2015'in Kasım ayında Çin'e yaptığı ziyaret sonrasında Henan Politeknik ve Pekin Dil ve Kültür Üniversiteleriyle ikili işbirliği anlaşmaları imzalamıştı.

23 Kasım 2016 itibarıyla Geomatik Mühendisliği bölümünde göreve başlayan Weibing Du BEÜ ilgili ilk izlenimlerinin oldukça olumlu olduğunu ifade ederek "Kampüsü ve üniversitenizin sunduğu imkanları çok beğendim, burada kaldığım süre içinde oldukça verimli çalışmalar yapacağıma inanıyorum. Geomatik mühendisliği bölümündeki diğer yabancı uyruklu öğretim üyelerini de yakından tanıma fırsatı buldum, bölümdeki uluslararası ortamın benim için eşsiz bir tecrübe ve bilime önemli katkılar sunma fırsatı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Bülent Ecevit Üniversitesi uluslararasılaşma alanında attığı dev adımlarla ve dünyanın pek çok ülkesinden davet ettiği öğretim üyeleriyle dikkati çekiyor. Şu anda eğitim kadrosunda 26 yabancı uyruklu öğretim üyesi bulunan BEÜ, devam eden girişimlerin de sonuçlanmasıyla bu sayıyı hızla artırmayı hedefliyor.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise Weibing Du'nun BEÜ kadrosuna katılmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: "Üniversitemiz uluslararasılaşma konusunda ülkemizde gerçekten önemli bir noktaya gelmiş durumda. Şu anda üniversitemizde dünyanın 69 ülkesinden 746 uluslar arası öğrenci öğrenim görmekte. Yabancı öğretim üyelerimizin sayısı da Doç.Dr. Weibing Du'nun katılımıyla 26'ya yükseldi. Uluslararası öğrenci ve öğretim elemanı sayısındaki bu artış Bülent Ecevit Üniversitesi'nin artık bir dünya üniversitesi olduğunun önemli bir göstergesi. Yakın bir gelecekte Biyoloji bölümümüze İngiltere'den, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümüne ise Brezilya'dan bir öğretim üyesinin katılması gündemde. Böylece pek çok farklı ülkeden öğretim üyesi üniversitemizde görev yapıyor olacak. Bu vesileyle gerek Doç.Dr. Weibing Do'nun gerekse de diğer yabancı öğretim üyelerinin kadromuza katılmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

(OA-OA-Y) - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Pekin Henan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title