Haberler

Beü Rektörü: Zonguldak Sağlıkta Göç Alacak

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversite bünyesinde yapımı devam eden Diyabet-Obezite Merkezi ile BEÜ Araştırma Hastanesi Şehir Poliklinikleri'nin yıl sonunda, Kanser Tedavi Merkezi'nin de seneye hizmete gireceğini söyledi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversite bünyesinde yapımı devam eden Diyabet-Obezite Merkezi ile BEÜ Araştırma Hastanesi Şehir Poliklinikleri'nin yıl sonunda, Kanser Tedavi Merkezi'nin de seneye hizmete gireceğini söyledi. Rektör Özer, "Zonguldak artık sağlıkla ilgili çevre illerden göç alan bir şehir haline dönüşmüş olacak" dedi.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç.Dr. Kemal Varım Numanoğlu ve Başhekim Yardımcısı Prof.Dr. Taner Bayraktaroğlu ile birlikte, Kozlu Sahil Yolu üzerinde yapımı süren Diyabet-Obezite Merkezi, BEÜ Araştırma Hastanesi Şehir Poliklinikleri, Yüzme Havuzu ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde inceleme yaptı. Rektör Özer, 3 tesisin yıl sonunda, araştırma hastanesi bünyesinde yapılan Kanser Tedavi Merkezi'nin ise seneye hizmete gireceğini söyledi. Kanser ve obezitenin çok yaygın hastalıklar olduğunu, bu yüzden hızla bu yatırımları yaptıklarını belirten Rektör Özer, şöyle dedi:

"Bunlar Zonguldak için çok kalıcı yatırımlar. Kanser Tedavi Merkezi, Batı Karadeniz Bölgesi'nin tek referans merkezi. Diyabet ve Obezite Merkezi Türkiye'nin referans merkezi. Zonguldak artık sağlıkla ilgili çevre illerden göç alan bir şehir olacak. Özellikle konaklama ve hizmet sektörü anlamında da geliştiğinde şehir sağlıkla ilgili göç almış olacak."

Diyabet ve Obezite Merkezi'nin önemine değinen Rektör Özer, "Burası aynı zamanda bir araştırma merkezi. Zonguldak, Batı Karadeniz ve Türkiye ile ilgili taramaların yapıldığı verilerin toplandığı ve Sağlık Bakanlığı'na, hükümete danışmanlık hizmetinin verileceği bir merkez olacak. Onun için bizim hedefimiz sadece yerel bir sağlık hizmeti değil aynı zamanda Türkiye'nin tüm ihtiyacını karşılayan bir sağlık araştırma uygulama merkezi olacak. Diyabet ve obezitede bölgesel riskler, oran nedir, araştırılacak. Böylece Zonguldak ve üniversitemizin de marka değeri giderek artacak" dedi.

BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekim Yardımcısı Prof.Dr. Taner Bayraktaroğlu da Türkiye'de diyabetli oranının son yıllarda arttığını belirterek, "10 yıl önce diyabetli oranı yüzde 7 iken şimdi yüzde 12'lerde. 75 milyonun 7 milyonu şeker hastası. Bu yatırımlar bu yüzden bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli" diye konuştu. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Mahmut Özer Zonguldak Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title