Haberler

Beü Öğrencileri Teknik Gezi Düzenledi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından, Adilcevaz ilçesine teknik gezi düzenlendi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından, Adilcevaz ilçesine teknik gezi düzenlendi.

Bölümün 3 ve 4. sınıf öğrencileri, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli, Yrd. Doç. Dr. Behçet Kocaman ve Yrd. Doç. Dr. Muhammed Fatih Kuluöztürk koordinatörlüğünde, Adilcevaz'daki güneş enerji santrali, TEİAŞ'a bağlı trafo merkezi ve mikro hidroelektrik santralini inceledi.

Rüstemli, yaptığı açıklamada, düzenlenen teknik gezinin öğrenciler için faydalı geçtiğini belirtti.

Öğrencilerinin gördüğü teorik derslerle ilgili uygulamalı olarak bazı bilgileri öğrenmeleri amacıyla teknik gezinin düzenlendiğini bildiren Rüstemli, şunları ifade etti:

"Adilcevaz ilçemizdeki 500 kilovatlık güneş santralini, trafo merkezini ve mikro hidroelektrik santrallerini gezdik. Burada yapılan çalışmaları öğrencilerimize aktardık. Yaptığımız incelemeler sonucunda öğrencilerimize faydalı bilgiler aktardığımıza inanıyorum. Teknik gezi kapsamında ziyaret ettiğimiz santrallerde görev yapan arkadaşlarımız, öğrencilerimize gerekli bilgileri aktardı. Bundan dolayı kendilerine ve teknik gezinin düzenlenmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Adilcevaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title