Haberler

Beü Öğrenci Kayıtlarında da Farkını Gösterdi

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) öğrenci kayıtlarını e-devlet üzerinden gerçekleştirmeye başlıyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) öğrenci kayıtlarını e-devlet üzerinden gerçekleştirmeye başlıyor.

BEÜ'ye 2014-2015 Akademik Yılında ilk kez kayıt yaptıracak öğrenciler, istedikleri takdirde, kayıtlarını e-devlet sistemi üzerinden yaptırabilecekler. Kayıtlar, https: //www.turkiye.gov.tr adresli internet sitesinde e-hizmetler bölümünde yer alan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı başlığı altında 26 Ağustos - 2 Eylül 2014 tarihinde açılacak olan Üniversite E-Kayıt linki üzerinden gerçekleştirilebilecek. İsteyen öğrenciler ise bizzat başvurarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

Özel Yetenek Sınavı sonucunda kazananlar ve 2. Öğretim Programlarında okumaya hak kazanan öğrenciler bu sistemden yararlanamayacak.

Gelecek yıllarda tüm üniversiteler tarafından kullanılması planlanan sistemin pilot uygulamasını gerçekleştiren 32 üniversiteden biri olan BEÜ, elektronik kayıt sistemi için tüm hazırlıklarını tamamladı. BEÜ'nün e-devlet sisteminden gerçekleştireceği kayıtlar için ayrıntılı bilgiye http: //ogrenci.beun.edu.tr/ sitesindeki "Üniversitemize 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında Yeni Kayıt Olacak Öğrenciler İçin Duyuru" başlığından ulaşılabiliyor.

E-devlet sistemi üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt için istenen belgeleri, derslerin başlayacağı 15 Eylül 2014 tarihinden itibaren en geç 5 iş günü içinde BEÜ Öğrenci İşleri Bürosuna teslim etmeleri gerekecek.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer elektronik kayıt sistemi hakkında yaptığı açıklama şunları söyledi: "Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Üniversitemiz, bu yıl öğrenci kayıtlarını elektronik kayıt sistemi ile yapmaya başlayacak. Bu sistemin pilot uygulamasını gerçekleştirecek olan 32 üniversite arasında Bülent Ecevit Üniversitesinin de yer alması için tüm alt yapı ve uygulama hazırlıklarımızı tamamladık. Yeni öğrenci kayıtlarında ilk kez kullanılacak olan bu sistem ile öğrencilerimiz 26 Ağustos - 2 Eylül 2014 tarihleri arasında kayıtlarını bulundukları noktadan kolayca gerçekleştirebilecek. Yaşadıkları yerden Zonguldak'a gelmeleri gerekmeyecek. Ancak bu sistem tamamen tercih meselesidir. Öğrencilerimiz bizzat gelerek kayıt yaptırmak isteyebilir. 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasındaki kayıtlarımız için de hazırlıklarımızı tamamladık. Üniversitemizi bu yıl kazanan 6 bin 898 öğrencimizi bu vesile ile yeniden kutluyorum ve Üniversitemizde başarılı bir eğitim yaşamı diliyorum." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title