Haberler

Beü Kurumsal Değerlendirme Sürecini Tamamlandı

Bülent Ecevit Üniversitesinin (BEÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan kurumsal değerlendirme sürecini başarıyla tamamlandığı bildirildi.

Bülent Ecevit Üniversitesinin (BEÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan kurumsal değerlendirme sürecini başarıyla tamamlandığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, 23 Temmuz 2015 tarih ve 29423 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği kapsamında yükseköğretim kurumlarının en az beş yılda bir YÖK Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yürütülecek periyodik bir kurumsal dış değerlendirme süreci kapsamında değerlendirilmekle yükümlü kılındığı hatırlatıldı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından görevlendirilen beş kişilik değerlendirme takımının 13-15 Şubat tarihlerinde üniversiteye değerlendirme ziyareti gerçekleştirdiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ziyaret sürecinde değerlendirme takımı Bülent Ecevit Üniversitesi akademik birimlerinden, Mühendislik, Tıp, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin yanı sıra Zonguldak Meslek Yüksekokuluna değerlendirme ziyaretleri gerçekleştirdi. Akademik birimlerin dekan, dekan yardımcıları, müdürler, müdür yardımcıları, akademik ve idari personel temsilcileri ile öğrencilerle görüşmeler yapıldı. Aynı zamanda üniversitenin dış paydaşı olan Kamu kurumları, sanayi ve meslek odaları ile Zonguldak özel sektör kuruluşlarının temsilcileri ile de görüşmeler gerçekleştirildi."

Açıklamada ayrıca Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'in, şu ifadelerine yer verildi:

"Üniversite olarak kalite süreçlerine büyük önem veriyoruz. Bir taraftan üniversitemizi büyütürken diğer taraftan sunmuş olduğumuz hizmetlerin kalitesini artırmak ve sürekli iyileştirmek için de çalışıyoruz. Eğitim veren tüm bölümlerimizde akreditasyon süreçlerini başlattık. Üniversitemizde akredite olan bölüm sayıları her geçen gün artmaktadır.

Bu doğrultuda yapılan tüm çalışmalarda yer alarak üniversitemizin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Bilindiği gibi üniversitemiz 21-22 Mart tarihlerinde Avrupa Üniversiteler Birliği'nin (EUA) kurumsal kalite güvence sistemi değerlendirme sürecinden başarı ile geçerek Avrupa Üniversiteler Birliği Kurumsal Değerlendirme IEP Başarı Etiketini kullanmaya hak kazanmıştı. YÖK'ün başlatmış olduğu dış değerlendirme sürecine gönüllü olarak başvuruda bulunduk.

Bu yıl içerisinde kurumsal değerlendirmeyi gönüllü olarak talep eden ilk 20 üniversite arasında yer alıyoruz. YÖK Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı, üniversitemizin çeşitli birimlerinde incelemeler gerçekleştirerek dış değerlendirme saha ziyaretini tamamladı. Bizim açımızdan oldukça verimli ve başarılı bir süreç geçirdik."

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title