Haberler

Beü, İlk Yüksek Lisans Mezunlarını Verdi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programından mezun olan öğrenciler diplomalarını aldı.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programından mezun olan öğrenciler diplomalarını aldı.

BEÜ'nün Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen diploma dağıtım töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, 2007 yılında kurulan üniversitenin, 2008 yılında eğitim öğretime başladığını anımsattı.

BEÜ'de 2008 yılında sadece ön lisans programlarının mevcut olduğunu belirten Doğru, şöyle konuştu:

"Burada göreve başladığımızda ön lisansı daha da güçlendirmek adına çalışmalar başlattık. Kurulmuş olan fakültelerin bölümlerini açmak, lisans üstü eğitime başlayarak öğrenci almak ve mezun etmek için de çalışma yürüttük. Lisans eğitiminde geçen yıl bazı bölümlerde ilk mezunlarımızı verdik. Şimdi de yüksek lisans programında ilk mezunlarımızı veriyoruz. Gerek öğrencilerimizi gerek danışmanlıklarını yapan hocalarımızı ve bütün camiamızı yürekten kutluyorum."

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacer Göl ise 2008 yılında BEÜ'ye bağlı olarak kurulan enstitünün, ilk çalışmalarına tarih anabilim dalında ortak yüksek lisans programının açılmasıyla başladığını hatırlattı.

Göl, 4 öğrenciyle başlayan yüksek lisans eğitiminin sonra ki dönemlerde artarak devam ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Enstitümüzde Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde şu an 6 doktora 32'si yüksek lisans olmak üzere, 38 öğrenci bulunmaktadır. Bir öğrencinin yetiştirilmesinde en büyük katkı, o kişinin hocalarına aittir. Öğrencilerimizin bir bilim insanı olarak yetiştirilmesinde emeği geçen başta danışman hocaları olmak üzere, tüm hocalarını teşekkür ederim. Öğrencilerimize de ilim ve aklın rehberliğinden ayrılmamasını temenni ederek, bilim hayatlarında başarılar dilerim."

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aydın Büyüksaraç da üniversitenin kuruluşuyla faaliyete başlayan enstitülerinin, belli bir süreç içinde belli bir olgunluğa ulaştığını ifade etti.

İlk mezunları vermenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Büyüksaraç, şöyle devam etti:

"Fen Bilimleri Enstitüsü olarak, fen ve mühendislik fakültelerinin anabilim dallarıyla eğitim sürecini sürdürmekteyiz. 8 anabilim dalında yüksek lisans ve 2 anabilim dalında doktora eğitimimiz devam ediyor. Sadece 2 anabilim dalında müstakil programlarımız var. Diğer anabilim dallarında farklı üniversitelerin ortaklığıyla sürdürdüğümüz eğitimler, 105 öğrenciyle devam ediyor. Bundan sonra da hem eğitimimize daha farklı programlarla devam etmek hem de yeni öğrencileri üniversitemize kazandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Tören, Rektör Doğru'nun mezun öğrencilere diplomalarını vermesiyle sona erdi.

Törene, üniversitenin akademik ve idari personelleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Eren Üniversitesi Mahmut Doğru Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title