Haberler

Talha Uğurluel ile "Kanuni ve Muhteşem Yüzyıl" Söyleşisi

Güncelleme:

Tarihçi Yazar Talha Uğurluel "Kanuni ve Muhteşem Yüzyıl" adlı söyleşisi ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Tarihçi yazar Talha Uğurluel "Kanuni ve Muhteşem Yüzyıl" adlı söyleşisi ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Bülent Ecevit Üniveristesi Arif Amirov Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe akademik personel ve öğrenciler katıldı. Yaklaşık iki saat süren tarih bilgilerini 15 yıl boyunca topladığı görsellik eşliğinde davetlilere aktaran Uğurluel, Kanuni Sultan Süleyman ve Osmanlı hakkında pek çok bilinmeyen ya da yanlış bilinen gerçekleri paylaştı. Uğurluel" Bugün sizlere 72 yıllık bir dönemi, 46 yıllık bir saltanı olan Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatından bahsedeceğiz. Bir insanı tanımanın en iyi yolu anne ve babasını tanımaktan geçer." diyerek söyleşine ilk olarak Kanuni Sultan Süleyman'ın anne ve babasını tanıtarak başladı. Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını doğumundan başlayarak ölüme kadar geçen dönemi ve yakınındaki kişiler hakkında ayrıntılı bilgiler vererek anlatan Uğurluel, Kanuni Sultan Süleyman'ın dönemine ait minyatürler ve resimlerinden de örnekler gösterdi. Kanuni Sultan Süleyman'ın Annesi Hafsa Hatun'un bir çok ibadethane ve külliyeler yaptırdığını belirten Uğurluel, Marmaris Kervensarayı içerisinde bulunan bazı işletmelerin günümüzde bar olarak kullanılmasını da eleştirdi.

Öğrencilere Kanuni Sultan Süleyman, Osmanlı ve düzenlenen seferler hakkında birçok bilgiler veren Uğurluel, Muhteşem Yüzyıl dizisinde yapılan yanlışlara da değindi. Dizide Sultan Süleyman'ın oturuş tarzının bile gerçeği yansıtmadığına vurgulayan Uğurluel, Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şehzade Mustafa'nın öldürüldüğü sahneye de değindi. Uğurluel, şehzadenin hırsını fırsat bilen dış güçler ve derin devlet yüzünden öldürüldüğünü söyledi.

Söyleşi sonunda Bülent Ecevit Üniversitesi'nin plaketi verilen Talha Uğurluel, öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirip kendisine uzatılan kitaplarını imzaladı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Muhteşem Yüzyıl Talha Uğurluel Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title