Haberler

Beü'de "İş Yaşamında Hibe ve Kredi Kaynakları" Konferansı

Bitlis Eren Üniversitesi'nde (BEÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencilerine yönelik, "İş Yaşamında Hibe ve Kredi Kaynakları" Konferansı düzenlendi.

MYO'da düzenlenen konferansta konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan, yaptıkları çalışmalar hakkında öğrencileri bilgilendirerek, iş başı eğitimi kapsamında, öğrencilerin boş zamanlarında teori bilgilerini pratikleştirmeleri ve mesleki yeterliliklerini geliştirmeleri adına işletmelerde tecrübe kazanabileceğini belirtti.

Aslan, proje kapsamında günde en az 5 saat çalışacak kişiye günlük 25 lira ücret ödeneceğini ve bunun da öğrenciler için iyi bir gelir kaynağı olacağını söyledi.

KOSGEB İl Müdürü Fatih Kaya ise girişimcilik eğitimlerine katılan öğrencilerinde, bu eğitimler kapsamında 30 ile 70 bin lira kredi olanağından faydalanabileceğini bildirdi.

Kaya, KOSGEB kapsamında işletmelerde istihdam edilmek üzere nitelikli eleman desteklerinin olduğunu ve üniversite mezunlarını da istihdam edilebileceklerini belirtti.

DAKA İl Koordinatörü Yunus Ertan da kurumun verdiği hibe kaynaklar hakkında öğrencileri bilgilendirerek, özellikle teknik destek kapsamında üniversitenin hazırlayacağı sertifikalı eğitim seminerlerine destek verebileceklerini ifade etti.

Konferans, soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

Konferansa, MYO Müdürü Prof. Dr. Sezai Yalçın, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Eren Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title