Haberler

Beü'de Deprem ve Yangın Tatbikatı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) kampüsünde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)  kampüsünde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Derneği ve Gönüllü İtfaiyeciler tarafından Süleymanlar Mahallesi'ndeki kampüsünde gerçekleştirilen tatbikatta, senarya gereği, Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde 6,8 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

Depremin Ereğli'de yangın ve yıkımlara yol açmasının ardından, binadan öğrencilerin tahliyesi ile yaralananlar ve mahsur kalanların kurtarılması başarıyla gerçekleştirildi.

Senaryo doğrultusunda göçük altında ve araç içerisinde mahsur kalan yaralıların da kurtarıldığı çalışmalarda, AFAD'ın 2 kurtarma köpeğinin yanı sıra yeni sistem enkaz altından ses alma cihazları da kullanıldı.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, 120 kişilik ekibin görev aldığı tatbikatın başarıyla sonuçlandığını söyledi.

Zonguldak'ın ikinci derecede deprem kuşağında olduğunu hatırlatan Ateş, "Hemen yanımızdaki  Düzce, Bolu ve Bartın ise birinci derece deprem bölgesi. Depremlerde ilk 24 saat çok önemlidir. Bu doğrultuda ekipleri hazır tutmak için tatbikatlar yapıyoruz" dedi.

Tatbikatı Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli askeri erkan ile çeşitli okullardan gelen öğrenciler de izledi.

Kaynak: AA / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Kaynaşlı Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title