Haberler

    Beü, Çevreci Üniversiteler Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak

    Endonezya Üniversitesi (UI) Çevreci Üniversiteler Platformu, her yıl geleneksel olarak düzenlediği çalıştayı, 21 Nisan'da Endonezya'nın başkenti Jakarta'da gerçekleştirdi.

    Endonezya Üniversitesi (UI) Çevreci Üniversiteler Platformu, her yıl geleneksel olarak düzenlediği çalıştayı, 21 Nisan'da Endonezya'nın başkenti Jakarta'da gerçekleştirdi. 16 ülkeden 26 üniversitenin katıldığı çalıştayda BEÜ'yü Genel Sekreter Ertuğrul Karalar ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dinçer Biçer temsil etti. BEÜ temsilcileri Genel Sekreter Karalar ve Koordinatör Biçer, Greenmetric Başkanı Prof. Riri Fitri Sari ile görüşerek gelecek yılki çalıştayın üniversitelerinde yapılmasını teklif etti. Prof. Sari de çalıştay sonunda 2017 UI Greenmetric Çevreci Üniversiteler Çalıştayı'nın BEÜ'de yapılmasını kararlaştırdıklarını söyledi.

    BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer konuyla ilgili yaptığı açıklamada üniversitelerinin 2014 ve 2015 yıllarında Türkiye'nin en çevreci üniversite seçildiğini hatırlattı. Çalıştaya ev sahipliği yapacak olmalarının kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Özer, şöyle konuştu:

    "Türkiye birinciliğini elde ettiğimiz 2014 yılından beri üniversitemizin çevre bilinci ve sürdürülebilirlik alanında Türkiye ve dünya üniversitelerine örnek olmayı amaçladığını belirtmiştim. BEÜ'nün ev sahipliği yapacağı çalıştay, tüm katılımcı üniversitelere çevreci uygulamalarımızı yerinde görme ve bu alanda Üniversitemiz ile işbirliği yapma fırsatı tanıyacaktır. Ev sahipliği yapacağımız çalıştayın BEÜ ailesine hayırlı olmasını diliyorum."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Mahmut Özer Karalar Türkiye Jakarta Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title