Haberler

Besyo'da Yeni Trendler Paneli

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) kuruluşunun 20’nci yılı etkinlikleri kapsamında 'Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğinde Yeni Trendler Yaklaşımlar' konulu bir panel düzenlendi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) kuruluşunun 20'nci yılı etkinlikleri kapsamında 'Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğinde Yeni Trendler Yaklaşımlar' konulu bir panel düzenlendi.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panele konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gıyasettin Demirhan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Levent İnce ve MEÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Zekayi Pehlivan katıldı. Doç. Dr. Pehlivan'ın aynı zamanda moderatörlüğünü de üstlendiği panelin dinleyicileri arasında Genel Sekreter Prof. Dr. Burak Çimen, BESYO Müdürü Prof. Dr. Murat Özeren'in yanı sıra beden eğitimi öğretmenleri ile BESYO öğretim elemanları ve öğrencileri yer aldı.

BESYO'nun günümüze kadar sadece Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'yle varlığını sürdürdüğünü dile getiren Prof. Dr. Özeren, 2013 ve 2014 tarihlerinde Mersin Üniversitesi Senato'sunun kararıyla kuruluşuna karar verilen Antrenörlük ve Spor Yöneticiliği bölümlerinin de faaliyete geçeceğinin müjdesini verdi. Bu bölümlerin de öğrenci almaya başlamasıyla üç bölümle eğitim öğretimi sürdüreceklerini belirten Özeren, BESYO'nun akademik kadrosu ve öğrenci sayısı ile ilgili bilgiler verdi. Özeren, son olarak Türkiye'de 72 BESYO'nun bulunduğunu ve kendilerinin bu yaklaşık 20 yıllık çalışmalar sonucunda 72 BESYO arasında iyi bir noktaya geldiklerini kaydetti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Panelin ilk konuşmacısı Doç. Dr. Pehlivan'dı. Pehlivan, beden eğitimi ve spor öğretmenliğinin güncel sorunları ve çözüm önerileri üzerinde durdu. Konuşmasını hizmet öncesi ve hizmet içi yaşanan sorunlar olarak iki bölümde kategorize eden Pehlivan hizmet öncesi yaşanan sorunları öğretmen adayı seçimi, öğretmen adayı yetiştirme programı ve uygulamadan kaynaklanan sorunlar, mesleğe ilişkin tutumlar, istihdam endişesi sorunu, öğretmen ataması sırasında yaşanan sorunlar, olarak sıraladı. Bu sorunların ayrıntılarına değinen Pehlivan, sorunların giderilmesi için çözüm önerileri sundu. Hizmet sırasında da beden eğitimi öğretmenlerinin pek çok güçlükle karşı karşıya bulunduğunu dile getiren Pehlivan, bu sorunların giderilmesine yönelik çalışmaların neler olabileceği üzerinde durdu.

Doç. Dr. Pehlivan'ın ardından söz alan Prof. Dr. Gıyasettin Demirhan da 'Beden Eğitimi Öğretmeni Yetiştirmede Yeni Gelişmeler' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Günümüz koşullarında öğretmenleri evrensel düzeyde iş yapabilecek bireyler olarak yetiştirmenin bir zorunluluk haline geldiğini ifade eden Demirhan, AB'ye girmek isteyen ülkemizin bunu gerçekleştirmesi halinde öğretmenlerin de Avrupa ülkelerinde eğitim verebilecek düzeyde olması gerekeceğini aktardı. Ülkemizde öğretmen yeterlilikleriyle ilgili yapılmış çalışmaları aktaran Demirhan, bu araştırmalarda alan bilgisi, öğretme öğrenme sürecini yönetme, kişilik hizmetleri, kişisel ve mesleki özelliklere bakıldığını söyledi ve alt başlıklar değişse de genelde aynı konuların değerlendirmeye alındığını aktardı.

Doç. Dr. Levent İnce ise 'Beden Eğitimi Ders Uygulamaları ve Öğretmen Rollerinde Yeni Gelişmeler' başlıklı konuşmasında, okullarda beden eğitiminin evrimi, yeni beden eğitimi öğretim programları ve geliştirme süreci, yeni programlarda öne çıkan öğretmen rolleri ve kuramsal dayanakları hakkında bilgiler sundu. 1960'lardan geleceğe doğru giden bir tablo üzerinde beden eğitiminin evrimini anlatan İnce, 1960, 1990 ve günümüzdeki beden eğitimi ilgili değişiklikler ve bu değişiklikleri tetikleyen itici güçler konusuna değindi. İnce, günümüzde geçerliliğini sürdüren öğretim programının, temel hareket becerilerinin ötesinde, daha çok sağlık ve zindeliği hedeflemiş bir program olduğunu söyledi ve gelecekle ilgili de öngörülerde bulundu. İnce, itici güçlerin değişmesiyle yeni bir eğitim programı ihtiyacının ortaya çıkacağını ve dijital çağın etkileriyle beden eğitiminin teknoloji üzerinden yeniden yorumlanmasının gerekeceğini dile getirdi.

Konuşmalarının ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan panelistlere, program sonunda Genel Sekreter Prof. Dr. Burak Çimen tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Hacettepe Üniversitesi Mersin Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title