Haberler

Besyo Adayları Zorlu Parkurda Ter Döktü

Bülent Ecevit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavı için adaylar zorlu parkurda ter döktü.

Bülent Ecevit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavı için adaylar zorlu parkurda ter döktü.

2688 öğrencinin başvurduğu BESYO özel yetenek sınavının ikinci gününde adaylar zorlu parkuda ter döktü. 8'i milli sporcu kontenjanından olmak üzere 50 öğrencinin alınacağı sınava 503 kız, 2185 erkek, toplam 2688 aday katıldı. Üniversitenin spor salonunda yapılan ve 'Genel beceri, koordinasyon testi' nden oluşan sınavın ikinci gününde kız öğrenciler ter döktü. Bazı öğrencilerin beceri gerektiren parkurda zorlandığı görüldü. Veliler ise sınavı spor salonundaki kameralar yardımıyla konferans salonundan canlı izledi.

Geçen yıla göre başvuruda büyük bir artışın yaşandığını ve bunun da BEÜ'nün kalitesini gösterdiğini ifade eden Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Çıplak, "Bu sene rekor seviyede öğrencimiz müracaat etti. Bizim istasyonlarımız gerçekten sade, karmaşık olmayan, hakem müdahalesinin çok az olduğu, öğrenci için şans faktörünün en az olacağı şekilde tasarlandı. Bu sebeple çok fazla problem yaşamıyoruz. Canlı yayınla da anında online olarak hem velilerin hem de diğer öğrencilerin izlemesine müsaade ediyoruz. Türkiye'nin en objektif sınavlarından birini yaptığımızı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Dün itibariyle başlayan sınavların 8 gün boyunca süreceği öğrenildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title