Haberler

Beş Yıl Önce Kaybolan Kanadalı, Amazon Ormanlarında Bulundu

Güncelleme:

2012 yılında kaybolan 39 yaşındaki Kanadalı Anton Pilipa, Brezilya'nın Amazon ormanlarında yalın ayak gezerken bulundu.

BİR GÜN İSYAN EDEREK YOLLARA KOYULDU

Şizofreni tanısı konulan ve yoksulluğa karşı mücadele eden bir aktivist olan Anton Pilipa, memleketi Kanada'da bir gün kütüphaneye gitmişti. Kimliği olmadığı için içeriye alınmayan Pilipa çığrından çıkmış, isyan bayrağını çekmişti. O gün yollara koyulan Kanadalı adamdan bir daha haber alınamadı.


İKİ KITAYI YÜRÜYEREK GEÇTİ

O günden beri yollarda olan Anton Pilipa'nın yürüyerek iki kıtayı geçtiği ortaya çıktı. Amerika Birleşik Devleteri, Meksika, Guatemala, Kosta Rika, Panama, Kolombiya, Venezüela gibi ülkeleri yürüyerek ve pasaportsuz geçerek bulunduğu Brezilya'ya kadar ulaştığı iddia edildi.


AMAZON'DA TANINMAZ HALDE BULUNDU

Geçtiğimiz günlerde Brezilya'nın Amazon ormanlarında çıplak ayaklarıyla yürürken bulunan Anton Pilipa, yetkilileri harekete geçirdi. Ünlü aktivistin Amazon ormanlarının zorlu koşullarında 8000 km boyunca yürüdüğü, çöplerde ve ormanda bulduğu yiyeceklerle beslendiği öğrenildi. Aşırı yürümekten dolayı ayak tırnaklarının döküldüğü gözlemlendi.


"KALBİMİN DERİNLİKLERİNDE HİSSEDİYORDUM"

5 yıldır kayıp Pilipa'yı bulan ailesi ise mutluğunu Daily Mail gazetesine anlattı. Pilipa'nın ağabeyi, "Her zaman kendine ağabeyimin öldüğü ve artık onu göremeyceğimi söylememe rağmen kalbimin derinliklerinde bu gerçeği kabul etmeyen bir duygu hissediyordum." ifadelerini kullandı.


ÜLKESİNE DÖNER DÖNMEZ MAHKEMEDE

Ülkesi Kanada'ya götürülen Anton Pilipa, daha önce işlediği suçlardan dolayı bazı mahkemelerinin devam etmesinden dolayı tekrar yargılanacak.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kanada Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title