Haberler

Bestekar-ı Muhteşem" Konseri

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Medeniyetler İttifakı Enstitüsü işbirliğiyle "Bestekar ı Muhteşem" konseri gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Medeniyetler İttifakı Enstitüsü işbirliğiyle "Bestekar-ı Muhteşem" konseri gerçekleştirildi.

UNESCO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda bu akşam, Abdülkadir Meragi'nin Makasıdü'l Elhan adlı eserinin yazılışının 600. yıl dönümü dolayısıyla konser düzenlendi.

UNESCO'nun anma yıl dönümleri kapsamındaki "Bestekar-ı Muhteşem" konserinde, Doğan Dikmen, Meragi'nin eserlerini icra etti. Konserin açılış oturumunda UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz da konuşma yaptı. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Fatih Sultan Mehmet Birleşmiş Milletler Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title