Haberler

Best Balıkesir Spor Toto Basketbol Lig'e Yakın

Türkiye Basketbol 1'inci Ligi (TBL) Play Off yarı finalinde Acıbadem Üniversitesi önünde seriyi 2-1 önde götüren Best Balıkesir, rakibini yarın evinde oynayacağı maçta da yenerse finale çıkıp adını tarihinde ilk kez Spor Toto Basketbol Ligi'ne yazdıracak.

Kurtdereli Spor Salonu'nda saat 16.00'da başlayacak mücadeleyi TRT Spor yayınlayacak. Tarihi karşılaşma, geçen yıl da Best Balıkesir'de başantrenörlük görevine getirilmesine rağmen yaşadığı talihsiz kaza nedeniyle 5 ay cezaevinde kalan Mete Babaoğlu için ayrı bir önem taşıyacak.

Kariyerinde 24 yıl Spor Toto Basketbol Ligi'nde görev yapan tecrübeli çalıştırıcı, geçen sezon başında Balıkesir ekibiyle sözleşme imzaladı. Best, sezon öncesi Babaoğlu yönetiminde tarihinde ilk kez Federasyon Kupası'nı kazandı. Mete Babaoğlu, 11 Ekim 2014'te henüz sezonun ilk haftasında Sakarya Büyükşehir Belediyespor'la Balıkesir'de oynanan maçın ardından ailesinin yanına dönerken aracıyla akşam saatlerinde, Manisa'nın Saruhanlı ilçesi yakınlarında bir motosiklete arkadan çarptı. Kazada motosikletteki 17 yaşındaki kasksız 2 genç hayatlarını kaybetti.

Kazadan sonra adliyeye çıkarılıp tutuklanan Babaoğlu, Manisa Cezaevi'ne gönderildi. Bu süreçte takımı bir süre Yardımcı Antrenör Sinan Aksoylar, Babaoğlu'nun Ocak 2015'teki ilk duruşmada yaptığı tutuksuz yargılanma talebi reddedildikten sonra da Hakan Yavuz çalıştırdı. Best Balıkesir, geçen yıl normal sezonu üçüncü sırada tamamlamasına rağmen play off ilk turunda Yeşilgiresun Belediyespor'a elenmekten kurtulamadı. Tecrübeli çalıştırıcı, 5 ay cezaevinde kaldıktan sonra 11 Mart 2015'te tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu sezon, geçen yıl henüz başlangıçta ayrılmak zorunda kaldığı Best Balıkesir'in dümenine dönen Babaoğlu, ekibiyle ligi altıncı sırada tamamladı. Play Off ilk turunda Hakan Yavuz'un çalıştırdığı Sinpaş Denizli Basket'i 3-1'le geçen Best Balıkesir, yarı finalde eşleştiği yAcıbadem karşısında da cuma günü aldığı 90-81'lik son galibiyetle 2-1 öne geçti. 2004'te kurulup 5 yıldır TBL'de yer alan Best Balıkesir, yarın da kazanırsa Babaoğlu yönetiminde ilk kez Spor Toto Basketbol Ligi'nde mücadele edecek.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mete Babaoğlu Balıkesir Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title