Haberler

Adıyaman'ın Besni İçmesi Şifa Dağıtıyor

Güncelleme:

İstanbul Ünversitesi, Adıyaman'ın Besni ilçesinde bulunan doğal kaynak suyu içmesinin bir çok hastalığa şifa olduğunu tespit etti.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde bulunan doğal kaynak suyu içmesi bilimsel olarak kanıtlanan özellikleriyle şifa dağıtıyor.

Adıyaman-Besni karayolu üzerinde Besni ilçesine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Besni içmesi bakım ve onarımdan geçirilerek, yeniden hizmete sunuldu. Daha önceden bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı tercih edilmeyen Besni İçmesi şimdi vatandaşların uğrak yerlerinden birisi haline geldi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidro Klimatoloji Bölümü Kürsüsü tarafından Besni İçmesinin suyunda yapılan araştırmada suyun bir çok hastalığa şifa olduğu tespit edildi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidro Klimatoloji Bölümü Kürsü Başkanı Prof. Dr. Nurten Özer tarafından yapılan bilimsel araştırmalara göre kaplıcanın suyunun hazım bozukluğuna, mide bağırsak ve safra kesesi hastalıklarına, ülser ve gastrit hastalıklarına, ishal ve kabızlıklara, karaciğer ve bağırsak bozukluklarına, böbrek taşlarına, şişmanlık, diyabet ve gut hastalıklarına, cilt hastalıklarına iyi geldiği tespit edildi.

Besni içmesine Adıyaman'ın yanı sıra, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa gibi çevre illerden gelen vatandaşların olduğu belirtildi.

Her yıl Temmuz ayı başları ile Ağustos ayının sonlarına doğru kukusu daha da artan ve yoğunlaşan termal su sayesinde Adıyaman alternatif tıp konusunda bu tür alanlarda yapılacak ciddi sağlık yatırımlarıyla birlikte önemli gelişme kaydedilebileceği belirtiliyor. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Üniversitesi Adıyaman Besni Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

ahmet:

yeniden onarilmasi ve hizmete gecmesine cok sevindim. umuyorum ki hep oyle kalir

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title