Haberler

Besni'de Aşure Etkinliği

Adıyaman'ın Besni İlçesinde Alevi ve Sünni Vatandaşların Ortak Organizasyonuyla Aşure Etkinliği Düzenlendi

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Alevi ve Sünni vatandaşların ortak organizasyonuyla aşure etkinliği düzenlendi.

İlçeye bağlı Aşağı Söğütlü köyünde gerçekleştirilen Aşure Günü, Alevi Dedesi Ali Büyükşahin ve Besni Müftü Vekili Vaiz Ahmet Gündüz'ün duasıyla başladı. Duaların ardından köylü kadınlar tarafından her evden alınan malzemelerle pişirilen 3 kazan aşure, köye davet edilen misafirlere ve vatandaşlara dağıtıldı.

Organizasyonu gerçekleştiren Tertip Heyeti üyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Bu aşure etkinliğini Köseceli Beldesi, Aşağı Söğütlü Köyü ve Tetirli Köyü olmak üzere beraber organize ettik. Bu yerleşim yerinde yaşayan Alevi ve Sünni kardeşlerimiz bu aşureyi beraber pişirdik. Aşkımız ehli beyt aşkıdır. Bugüne kadar aleviler Sünnileri, Sünniler de Alevileri aşurelerine davet ediyordu. Biz artık bu devri geçtik. Şimdi birlikte aşure pişirme devrine geçtik. Dolayısıyla birlikte bütün canlar bir arada olacağız. Bütün evlerden birer tabak malzeme alıp karıştırarak aşure yaptık. Bu aşure, Allah'a imanımızın, Peygamber Efendimize hürmetimizin, Ehli Beyte olan muhabbetimizin, birliğimizin ve beraberliğimizin harcıdır.'

Aşure gününe Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mevlüt Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, AK Parti İlçe Başkanı M. Eyüp Emre, Kahramanmaraş'tan, Adıyaman'dan, Gaziantep ile çevre belde ve köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

(HLT-MRT-NÖZ) - ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title