Haberler

Besni'de 2016 Yılı Yatırım ve Proje Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Besni İlçe Kaymakamlığı tarafından organize edilen Besni’de 2014-2015 yıllarında yapılan yatırım ve projeler ile 2016 yılında yapılacak olan yatırım ve proje değerlendirme toplantısı yapıldı.

Besni İlçe Kaymakamlığı tarafından organize edilen Besni'de 2014-2015 yıllarında yapılan yatırım ve projeler ile 2016 yılında yapılacak olan yatırım ve proje değerlendirme toplantısı yapıldı.

Besni'de özel bir restoranda Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Adnan Boynukara ve Salih Fırat, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Baş, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Adnan Yüksel, Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Programda konuşan Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni'de 2014-2015 yıllarında yapılan yatırım ve projelerinden, devam eden projelerden ve 2016 yılında yapılacak olan yatırımlardan bahsetti.

Kaymakam Kaya; "Besnimizi daha ileriye götürmek için canla başla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizdeki fıstık potansiyelinin daha da arttırılması, kalite ve verimin iyileştirilmesi ve ekonomik girdinin arttırılması amacıyla fıstık üreticileri birliği kurulma aşamasındadır. Hayırsever vatandaşlarımızın eğitime olan duyarlılığı kapsamında Aşağısöğütlü köyümüze 4 derslikli ilkokul için protokol imzalandı. Devlet kaynakları kullanılmadan yapılacak olan ilkokulun önümüzdeki aylarda inşaatına başlanacaktır. Bu vesile ile Çakırhöyük - Kesmetepe 4 derslik, Burunçayır 8 Derslik, Karagüveç 4 derslik, Uzunkuyu 8 derslik, Erdemoğlu Mahallesi 8 derslik ve İmam Hatip Ortaokulu ihtiyacı had safhadadır. Gerek Milli Eğitim Bakanlığı programına alınması, gerekse hayırseverlerimizin katkılarıyla önümüzdeki yıl için bu okullarımızın yapılması önem arz etmektedir. İlçemizin eğitim potansiyelinin Türkiye Standartlarının üzerinde olduğu şüphesizdir. İlçemizde Meslek Yüksek Okulu ve Mimarlık Fakültesi olduğu düşünülürse ve ayrıca önümüzdeki yıllarda Besni Üniversitesi kurulması hayal edilirken, Besni'mizde fen lisesinin olmaması çok önemli bir eksikliktir. Bu eksikliğin giderilmesi amacıyla Eski Besni Endüstri Meslek Lisesi yıkım aşamasına gelmiştir. Sayın vekillerimizin verecekleri katkılar ile ilçemize Fen Lisesini kazandırmayı planlıyoruz. Besni'miz şüphesiz hızlı büyüyen bir ilçedir. Ancak ailelerimizin ve çocuklarımızın nefes alacağı, sosyal aktivitelerini yapabilecekleri herhangi bir yer olmaması önemli bir eksikliktir. Bu eksikliğin giderilmesi amacıyla Eski Tekel Depolarının bulunduğu 26 dönümlük arazideki bürokratik ve adli problemlerin giderilmesi halinde bir sosyal kampüs kurulması en büyük hayalimizdir. Bu kampüste fitnes salonları, yüzme havuzu, konferans salonu, hamam, sauna, yürüyüş yolları, mesire alanları, kütüphane, bayanlarımız için kurs merkezi ve gençlerimiz için Gençlik Merkezi yapılması planlanmaktadır. Bununla ilgili projelerimizin hazırlık aşamaları devam etmektedir" diye konuştu.

TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise; birlikten kuvvet doğacağını belirterek, "Besni'nin sorunu ve eksiklikleri bizim temel sorunumuzdur. Besni bizim için gerçekten çok kadim bir ilçedir. Eğitime böyle önem veren bir ilçede tabiki Fen Lisesi'nin olması gerekir. Üniversite'nin hayal edilebiliyor olması önemlidir. Çünkü her gerçek bir hayalle başlar. Önce hayal edeceksin, o hayali gerçekleştirmek uğruna da gayret ortaya koyacaksınız, plan projenizi hazırlayacaksınız ve bu projelerin gerçekleştirilmesi noktasında da hep birlikte el birliği ile hareket edeceğiz. Besni'ye Fen Lisesi için ciddi gayretler ortaya koyduk. Başta bir yurt problemi vardı ve o da çözüldü. Burada yapılan konuşmalardan anlaşıldığı üzere, bizim öncelikli işimiz Besni'ye Fen Lisesini kazandırmak. Besni'ye Adliye Sarayı ile ilgili yer sorunu çözülemedi. Bunu bir an önce çözmemiz lazım. Adliye Sarayı Besni için bir ihtiyaç. Besni'ye yapılacak olan Gençlik Merkezi'nin ihale sürecine başlandı. En kısa zamanda ihalesi yapılacak. Gençlik Merkezi tek başına olmasın diyerek yanına tenis kortundan basket sahasına kadar, yanına olimpik yüzme havuzunu da sorguluyoruz. Bu konu ile ilgili Bakanlık nezdinde görüşmelerimiz devam ediyor. Sulama çok önemli. Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, elektrik ve güneş enerjisinden bahsetti haklı olarak. Elektrik maliyetleri yüklü. Bu genel bir sorun ama Besni bölgesi bundan çok etkileniyor. Kısa vadeli olarak güneş enerjisi bu soruna çare olabilir ama asıl şey Çetintepe Barajının bir an önce bitmesi. Bu baraj sayesinde Besni'de 260 bin dönüm arazi suya kavuşacak. Besni Barajı da dahil olmak üzere toplam 290 bin dönüm arazi suya kavuşacak. Bu Besni için çok önemli ve tarihi bir olaydır. Bizim bir an önce bu projeyi bitirmemiz gerekiyor. İlçelerimizden hayırseverleri olan sadece Besni'miz var. Eğitim noktasında Besni'nin daha üst seviyelere gelmesi için canla başla çalışıyorlar. Allah hepsinden de razı olsun. Bu toplantıyı düzenleyen Besni Kaymakamımız Çağlayan Kaya'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Adnan Boynukara ve Salih Fırat, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk selamlama konuşması yaptılar. Daha sonra kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Belde Belediye Başkanları ve muhtarlar, sorun ve sıkıntıları paylaştılar. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çağlayan KAYA Salih Fırat Adıyaman Besni Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title