Haberler

Beşiz Bebekler Yozgat'taki Evlerine Getirildi

Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 90 gün önce prematüre olarak dünyaya gelen, İbrahim ve Özlem Bulut çiftinin beşizleri, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesindeki evlerine getirildi.

Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 90 gün önce prematüre olarak dünyaya gelen, İbrahim ve Özlem Bulut çiftinin beşizleri, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesindeki evlerine getirildi.

Bulut ailesi, memleketleri Yozgat'a gelişlerinde, Çapanoğlu Kentpark Sosyal Tesisleri önünde Vali Abdülkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer tarafından karşılandı. Yazıcı ve Başer, burada bir süre dinlenen aileye altın ile çeşitli hediyeler verdi.

Vali Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklama, İbrahim ve Özlem Bulut çiftinin çocuklarını sağlıklı şekilde büyütmeleri için her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.

Bebeklerin dünyaya rızklarıyla geldiğini ifade eden Yazıcı, şunları söyledi:

"Bizler de elimizden gelen desteği vereceğiz. Öncelikle Bulut ailesi kaloriferli bir eve taşınacak. Kaymakamımız kısa sürede bu imkanı sağlayacak. Biz üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız. Tabii Müslüman Türk toplumu olarak komşu ve akrabalarına da iş düşüyor ama en büyük görev anneye düşüyor. Allah yardımcısı olsun. Mevla analı babalı büyütsün. İnşallah büyüyüp yürüdüklerini, gezdiklerini birlikte görürüz."

Belediye Başkanı Yusuf Başer de üzerlerine düşen bir görev olursa yerine getireceklerini belirterek, anne ve babayı tebrik etti.

Beşizlerin babası İbrahim Bulut, Vali Yazıcı ve Başkan Başer'e teşekkür ederek, "Esnafım, mobilyacılık işleriyle uğraşıyorum. Bizim gibi bir esnaf için bebeklere bakmak zor olacak. Devletimiz her zaman olduğu gibi yine büyüklüğünü gösterecektir" dedi.

Anne Özlem Bulut da heyecanlı olduğunu belirterek, "Çocukların sağlıklarında çok şükür bir sıkıntı yok. İnşallah bundan sonra da öyle gider. Annem ve akrabalarımız yardım edecek. O şekilde büyüteceğiz. İsimlerini bazen karıştırıyoruz. Hepsi birbirine benziyor. Kollarına künye taktık. O şekilde ayırt edebiliyoruz" diye konuştu.

Özlem Bulut beşizlere, Ömer Faruk, Yunus Kerem, Davut Ege, Zeynep Muteber ve Muhammed Emin isimlerini verdiklerini söyledi.

Bulut ailesi, daha sonra evlerine gitmek üzere tesislerden ayrıldı.

-Bir çocuk daha istemişlerdi-

Yozgatlı İbrahim (32) ve Özlem Bulut (29) çifti, ikinci çocuk sahibi olma istekleri düşükle sonuçlanınca hayal kırılığı yaşadı. Bunun üzerine Özlem Bulut, yumurtaların çoğalması için ilaç kullandı. Bir süre sonra hamile kalan Bulut, yapılan muayenesi sonucu dördüz bebek sahibi olacağını öğrendi.

Bir erkek çocuk annesi Bulut, gebeliğinin 25. haftasında erken doğum riski nedeniyle gittiği Sivas'taki hastaneden Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanede uygulanan tedavi ile doğumu 10 gün geciktirilen Özlem Bulut, hamileliğinin 27. haftasında 7 Temmuz'da sezaryenle 800 ve 1000 gram arasında biri kız beş bebek dünyaya getirdi.

Bebekler akciğerlerinin yeterince gelişmemesi nedeniyle yenidoğan yoğun bakım servisinde solunum desteği için kuvöze konuldu. Solumları yeterli hale gelince kuvözden çıkarılan bebekler, taburcu edildi.

Muhabir: Özcan Güney / Mustafa Yıldız

Yayıncı: İbrahim Uyar - YOZGAT

Kaynak: AA / Güncel

Zübeyde Hanım Yusuf Başer Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title