Haberler

Beşiri Belediyesi'nde İşten Çıkarılan İşçiler

Batman'da Beşiri Belediyesinde işten çıkarılan 48 işçinin "işe iadesine" hükmeden mahkemenin kararı uygulanmadı.

Batman'da Beşiri Belediyesinde işten çıkarılan 48 işçinin "işe iadesine" hükmeden mahkemenin kararı uygulanmadı.

Geçen yıl yapılan mahalli seçimde BDP'li aday Mustafa Öztürk'ün belediye başkan seçilmesinin ardından iş akitleri fesh edilen 106 işçiden 48'i Batman İş Mahkemesinde dava açtı. İşçilerin "işe iadesine" karar veren mahkemenin kararı Yargıtay 7. Hukuk Dairesi tarafından da onandı.

Yargıtay kararının belediyeye iletilmesine rağmen işçiler işe başlatılmadı.

İşçiler adına konuşan Ekrem Çiçek, yerel seçimde belediyenin AK Parti'den BDP'ye geçmesinin ardından hiç bir gerekçe gösterilmeden işten atıldıklarını öne sürerek, açtıkları davayı kazanmalarına rağmen işe başlatılmadıklarını söyledi.

Belediye yetkililerine "İnsan haklarından özgürlüklerden bahsedenler, biz insan değil miyiz, Kürt haklarından bahsedenler, biz Kürt değil miyiz" diye seslenen Çiçek, "TPİC işçileri gibi bizlerin de haklarımızı aramamızın normal olduğunu düşünüyoruz. Bizi yeniden işe alarak bu ayrımcılığı ortadan kaldırmalarını istiyoruz. Şu anda çalışmıyoruz, geçimimizi sağlayamıyoruz" şeklinde konuştu.

İşçilerden Abdulmecit Diptaş ise ideolojik ve siyasi sebeplerden dolayı işten çıkarıldığını savunarak şunları kaydetti:

"Bir sabah işe giderken işten çıkarılanların isim listelerinin belediyenin kapısına asıldığını gördük. İşten çıkarıldığımızı da bu şekilde öğrendik. TPİC işçilerine sahip çıkanların bize de sahip çıkmasını istiyoruz. Çıkarılmayacağımızın sözünü bize vermişlerdi. Gece gündüz bütün şehri bize temizlettikten sonra çıkışımızı verdiler."

-"İşçileri alacak durumumuz yok"

Belediye Başkanı Mustafa Öztürk de Batman İş Mahkemesinin verdiği kararı "talihsiz" olarak niteleyerek  "Yargıtay kararı olduğu gibi onamış, işçilerin geri dönmesi yönünde karar vermiş. Yargıtay'ın kararına itiraz ettik ancak verilecek yeni karar işçilerin lehine olsa da alacak durumumuz yok çünkü belediyenin bütçesi maaşları karşılayamıyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Öztürk Yargıtay Batman Beşiri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title