Haberler

Beşiri Belediyesi, İlçenin Çehresini Değiştirdi

Güncelleme:

Batmanın Beşiri İlçesinde son zamanlarda yapılan çalışmalar ile ilçe merkezi modern bir görünüm kazandı.

Beşiri'de projeler bir bir hayata geçiriliyor

30 Mart 2014 tarihinde Batman İli Beşiri ilçe Belediye Başkanlığına seçilen DBP'li Mustafa Öztürk, 2 yıl içinde yapılan, yapımı devam eden ve proje aşamasında olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İlçenin uzun yıllar hizmetten mahrum bırakıldığını, ilçede sorunların diz boyu olduğunu belirten Eş Başkan Öztürk "Halkımızla beraber aldığımız karar doğrultusunda ilçemiz hizmet görmeye başladı" dedi.

İlk dönemde 80 yıllık belediye hizmet binasını baştan sona yenilediklerini ifade eden Öztürk, 200 bin TL'lik bütçe ile hizmet binasının modern bir görünüme kavuştuğunu söyledi. Binaya ayrıca devasa bir konferans salonu da dahil edildi.

MAHALLELER VE SOKAKLAR ÇAMURDAN KURTULDU

Beşiri ilçe merkezindeki mahalle ve sokaklara kilit parke taşı döşediklerini ifade eden Belediye Başkanı Öztürk, ilçe genelindeki bir çok yerin bu çalışma akabinde çamurdan kurtulduğunu söyledi.

Öztürk ayrıca, ilçe mezarlığının içinin de uzun aradan sonra ilk kez parke ve kilit taşı ile döşendiğini ifade etti.

İKİLİ GÖRÜŞMELER SONUÇ VERDİ, BELEDİYEYE ARAÇLAR HİBE EDİLDİ

2 yıldır belediye çalışmaları ve projelerine halkın talep ve istekleri doğrultusunda karar aldıklarını söyleyen Beşiri Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Öztürk, özellikle ilçenin önemli sorunlarından biri olan ulaşım sorununu çözdüklerini söyledi.

Öztürk, ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile yapılan görüşmeler neticesinde ilçeye çöp kamyonu, kamyon, arazöz gibi araçları kazandırdıklarını, ilçeye belediye imkanlarıyla da yeni halk otobüsü ve minibüs aldıklarını ifade etti.

HİBE ASFALT EN İYİ ŞEKİLDE KULLANILDI

Batman Valiliğinin sağladığı asfalt ile İlçedeki bazı sokakların asfaltlandığını belirten Başkan Öztürk, sokak ve caddelerin önemli kısmının kilit taşı, geriye kalan kısımlarının da asfaltlanmak suretiyle baştan sona yenilendiğini belirtti.

İLÇEYE İLK KEZ TAZİYEEVİ YAPILDI

Beşiri'de yokluğu uzun süre hissedilen taziye evini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Öztürk, büyük ölçüde belediye ve hayırsever bir işadamının katkısıyla modern ve kullanışlı iki taziye evini ilçeye kazandırdıklarını söyledi.

Öztürk, kadınlara ve erkeklere ayrı katlarda, yemekhanesinden mescidine çok kullanışlı olan taziye evlerinin ilçe halkı tarafından benimsendiğini ifade etti.

VİZYON PROJELER HAYATA GEÇİRİLDİ

İlçede son iki yılda önemli hizmetlerin verildiğini belirten Beşiri Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Öztürk, yeni kuyu açarak yılın 365 gün kesintisiz içme suyunu ilçeye aktardıklarını, ilçede vizyon proje niteliğinde yeni bulvarlar kazandırdıklarını, halk toplantılarıyla alınan kararlarla yol, kaldırım çalışmaları, yeşillendirme ve dere ıslah çalışmaları gibi çok önemli yatırımların halkın hizmetine sunulduğunu ifade etti.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title