Haberler

Beşir Derneğinden Bayırbucak'a 1 Tır Dolusu Kömür Yardımı

Semerkand Vakfı Beşir Derneği Zonguldak Temsilciliği tarafından Bayır bucak Türkmenlerine bir TIR dolusu kömür gönderdi.

Semerkand Vakfı Beşir Derneği Zonguldak Temsilciliği tarafından Bayır bucak Türkmenlerine bir TIR dolusu kömür gönderdi.

Beşir Derneği Zonguldak Temsilciliği tarafından başlatılan yardım kampanyası ile temin edilen 1 TIR dolusu kömür yapılan dualar ile Suriye'deki Bayır Bucak Türkmenlerine gönderildi. Bayır-Bucak'a ulaşacak yardım TIR'I için Soğuksu Camii önünde düzenlenen törene Kozlu İlçe Müftüsü Metin Aykut, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Beşir Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Enes Erdoğan Şen, Dernek Yönetimi ile Üyeleri, Çeşitli STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Beşir Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Enes Erdoğan Şen, Beşir Derneğinin Yurt içinde ve Yurt dışında birçok faaliyetlerde bulunduğunu belirterek "2007 Yılından bu yana 40 milyon insanın etkilendiği 2.000'den fazla insanında hayatını kaybettiği sel felaketinde zarar gören Pakistan'da derneğimiz 110 adet kalıcı konut inşa ederek afet zedelerin kullanımına sunmuştur. 2011 Yılında meydana gelen Van depreminde yardıma koşan ilk sivil toplum kuruluşu Beşir Derneği olmuştur. Derneğimiz On binlerce aileye gerekli ihtiyaç malzemesini ulaştırarak kurban kesim organizasyonu ile de afet zedelerin yanında oldu. Suriye halkının yaşadığı zulme sessiz kalmayan derneğimiz Suriye halkı için yoğun bir kampanya yürütmektedir. Bu kampanya da bugüne kadar yüz binden fazla insana tonlarca gıda yardımı, tıbbi yardım ve giyim yardımı ulaştırıldı. Ayrıca ülkemize sığınan mültecilere ısınma ve barınma yardımında bulunan derneğimiz faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir. Kilis'te 500metre karesi kapalı 500 metresi açık olan alanda sınır kapısına yakın bir noktada lojistik depo kuran Beşir Derneği bu depoda yardımların daha düzenli ve kontrol altında dağıtılmasını sağlamaktadır. Derneğimiz her Ramazan ayında kumanya, zekat, filtre, iftar, sağlık programları, AŞ evi ve sıcak yemek dağıtımı çocuklara bayramlık giysi dağıtımı gibi faaliyetler yapmaktadır. Yurt içi ve dışında kurban organizasyonları düzenleyerek, kardeşliğin ve paylaşımın onurunu yaşamanın gayretindeyiz" dedi.

Yapılan konuşmanın ve duaların ardından Bayırbucak Türkmenlerine yardım amaçlı toplanan 1 TIR dolusu kömür Bayırbucak'a ulaşmak üzere yola çıktı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Suriye Kozlu Bucak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title