Haberler

Beşir Atalay'dan Teşkilatlara ve Yerel Yöneticilere Kötü Haber

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay, "Teşkilatlarımızdan ve yerel yönetimlerden partimize aday adaylığı için hiç başvuruda bulunmasınlar." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, "Teşkilatlarımızdan ve yerel yönetimlerden az da olsa istifa haberleri kulağımıza geliyor. O mensuplarımıza bir defa daha duyuruyoruz, partimize aday adaylığı için hiç başvuruda bulunmasınlar. Çünkü onların başvuruları işlem görmeyecek" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Dün akşam yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı'nda alınan bazı kararları da açıklayan Atalay, "Teşkilatlarımızda kongrelerimiz yeni yapıldı. Kongre öncesi 'eğer 7 Haziran seçiminde aday olacaksanız, teşkilatlarda görev almayın' demiştik. Dolayısıyla 'şimdi de kimse istifa etmesin' dedik. Kulağımıza gelen teşkilatlarımızdan ve yerel yönetimlerden az da olsa istifa var. O mensuplarımıza bir defa daha duyuruyoruz, hiç başvuru yapmasınlar. Yani partimize aday adaylığı için başvuruda bulunmasınlar. Çünkü onların başvuruları işlem görmeyecek" dedi.

Söz konusu kararın daha önce ilke olarak belirlendiğini hatırlatan Atalay, "Bu ilke kararımızı daha önce duyurduğumuz için şimdi de duyuruyoruz. Bu önemlidir. Hem gereksiz yere ödemede bulunacaklar hem meşakkate girecekler. Dolayısıyla eğer istifa eden varsa il genel meclislerinden, belediye meclislerinden, belediye başkanlıklarından ve parti başkanlıklarından aday adaylıkları için partimize başvuruda bulunmasınlar. Bunu önemle duyuruyorum" açıklamasında bulundu.

"TEŞKİLAT TEMAYÜL YOKLAMASI YAPIYORUZ"

MYK'da alınan bir diğer kararı açıklayan Atalay, "Genel çerçeve olarak aday adaylığı sürecinde aday tespitinde partimiz illerimizde, bütün seçim çevrelerinde teşkilat temayül yoklaması yapıyoruz. Bu 28 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde yapılacak. Bütün seçim çevrelerimizde bu 2 günde teşkilat temayül yoklaması yapılacak. Seçim İşleri Başkanlığımız bunun hazırlıklarını tamamlamış durumda ve illerimize yakında bildirilecek. Bütün teşkilat mensuplarımız, il, ilçe, köy, mahalle temsilcimize kadar kadın ve gençlik kolları bu temayül yoklamasına katılacak. Yani başvurular bitecek, her seçim çevresinde başvuruda bulunan bütün aday adaylarımızı teşkilatlarımıza soracağız" şeklinde konuştu.

Yeni bir karar aldıklarını açıklayan Atalay, şunları kaydetti:

"Her seçim çevresinde aday tespitinde ildeki sivil toplum kuruluşlarının da görüşünü alacağız. Yani bir anlamda şehrin ve kanaat önderlerinin görüşünü alacağız. Bunun için formatı henüz belirlemiş değiliz. Belki bir yere sandık koyacağız. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize, başkanlarına ve ildeki kanaat önderlerine diyeceğiz ki 'isteyenler gelsin bizim AK Parti'den kimin o ilde, o seçim çevresinde aday olacağıyla ilgili düşüncesi varsa onu belirtsin.' Bir form olacak, gelip onu işaretleyip sandığa atacak. Bir şekilde bunun formatı çalışılıyor. Bunun ötesinde bütün seçim çevrelerinde ayrı ayrı il kamuoyu yoklamaları yapacağız ve o seçim çevrelerinde adaylarımızı belirlemeden önce bunu yapacağız. Aday adaylarına yönelik, 'bunlardan hangilerinin, kimlerin şehrinizde AK Parti'den aday adayı olmasını istersiniz' diye soracağız. Aday adaylarımızı merkez yoklamasıyla belirliyoruz ama bu kararımızı verirken bütün yöntemleri kullanacağız. 6 Mart'ta başlayacak çalışmalar için partimizde Tanıma, Mülakat Komisyonlarımız görev yapacak."

"ANA MUHALEFET PARTİSİ SÜREKLİ SOKAĞA ÇAĞRI YAPIYOR"

Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısındaki ve bugün İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında yaptığı İç Güvenlik Reform Paketi'ne yönelik açıklamaları eleştirdi. "Ana muhalefet partisi genel başkanı direnme hakkı diye sürekli sokağa çağrı yapıyor" diyen Atalay, şöyle devam etti:

"Seçime doğru bir ana muhalefet partisinin vatandaşları sokağa ve direnmeye çağırması bir acizliktir. Şurada seçime çok kısa bir zaman kalmış, neredeyse 3.5 ay kalmış. Vatandaş zaten sokağa gidecek, sandıkta oyunu kullanacak, seninle ilgili kararını verecek. Seçimden daha önemli bir demokrasi eylemi var mı, sandıktan daha etkili bir demokrasi sembolü var mıdır. İşte biz o seçimi yaşayacağız ve bütün vatandaşlarımız çok önemli bir vatandaşlık görevini yapacak. Hayır, bunlar o sandığa da millete de güvenmiyor. Onun için de vatandaşları yasa dışı eylemlere çağırıyor. Bu bir acizlik, korkaklıktır, seçime güvenmemek ve seçim sonucuna ilişkin şimdiden umutsuzluğa kapılmaktır. Başka hiçbir şey değildir. Yine bugün işte İç Güvenlik Reform Paketi'yle ilgili 'gösteri ve yürüyüş hakkı elimizden alınıyor' diyor. Bunları hepimiz açıkladık. Bizim hükümetimiz döneminde gösteri ve yürüyüşle ilgili kanun benim çabamla en demokratik şekle getirilmiştir. Dernek kurma, teşkilatlanma, sivil toplumun örgütlenmesi özgürlüğünü baştan sona yenilemişizdir. Çocuklar bile dernek kurabiliyor artık, bu kadar özgür hale getirdik. Şimdi 'bunlar elimizden alınıyor' diye söylediği tamamen yalandır. Demokrasilerde gösteri ve yürüyüş hakkı önemli bir özgürlüktür, ülkemizde de halen öyledir. Sayın Kılıçdaroğlu, elinde molotof kokteyli yoksa elini, yüzünü kapatarak gelmiyorsa, elinde bir suç aletiyle gelmiyorsa gösteri ve yürüyüşe katılanlara hiçbir şekilde müdahalede bulunulmaz ama bunlarla geliyorsa da müdahalede bulunulur, çünkü bu suçtur. Bu kadar açık. Ana muhalefet partisinin bu açıklamalarını yadırgadığımızı ifade etmek isterim."

BÜROKRAT İSTİFALARI

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Atalay, bir gazetecinin AK Parti'den aday adayı olmak için çok sayıda bürokratın istifa etmesine yönelik tartışmaları hatırlatarak, "Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı da dün istifa etmişti. Bu bağlamda o da aday olamayacak mı?" sorusuna, "Çok istisnai durum olabilir ve bu istisnai duruma şimdi karar verilmemiş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza aday olurken bu söylenmiş. Dolayısıyla şu anda da o söz yerine getiriliyor. Yani bu istisna 1 veya 2'yi geçmez ama Genel Başkanın takdiridir. Ben genel ilkeyi söylüyorum, genel ilkede onun dışında istisna olmaz. Bunlar Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı değil partimizin aldığı karardır" karşılığını verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Merkez Yürütme Kurulu Kemal Kılıçdaroğlu Beşir Atalay Ak Parti Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (20)

tugrul:

NE BOŞUNA İSTİFASI ORTAKLIK MAL GİDİYOR MİLLETİN AYAKKABI KUTUSU BOOOOOŞ. DOLDURMAYA GELİYORLAR.

31
7
yanıtYanıtla
AkkeyifmobilWeb@haberler.com:

Durum bayağı zor herhalde.

36
1
yanıtYanıtla
çorumlu tırkoMobil-ANDROID:

akp'ye inat oyum Hdp'ye...

16
11
yanıtYanıtla
mehmet gün:

DilerimTürk halkı size hakettiğinizi verir.

25
1
yanıtYanıtla
muratça:

AKP artık kendi tabanına söz geçiremez hale gelmiş galiba, baksana istifa üstüne istifa. . . . anlaşılan herkes pastadan pay kapma telaşına düştü. . .

24
1
yanıtYanıtla
YURDDAŞ:

süper bi gelişme çünkü TÜRKİYE ye şu an sağlam işinin ehli kadro olması gerekiyor Teşkilatlarlar biraz beklesin

4
18
yanıtYanıtla
hdomobilWeb@haberler.com:

besir efendi kazikmi caktin sen niye istifa etmiyosun uyanik

20
0
yanıtYanıtla
fatih yiğitmobilWeb@haberler.com:

O kadar çok insani kullandılar ki simdi menfaat bekleyen herkes istifa ediyor.taban meselesi falan değil tamamen menfaat meselesi

20
0
yanıtYanıtla
trabzonlu:

bir gün trabzonlu olarak hdp ye oy vereceğim aklıma bile gelmezdi ama bakıyorum tek siyaset yapabilecek onlar herkes menfaat peşinde koşuyor

10
9
yanıtYanıtla
Malatya lı Türk Mobil-IOS:

AKP'ye inat oyum HDP ye....

9
10
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title