Haberler

Atalay: Cumhurbaşkanlığı İçin Yolumuz Açık

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Habertürk TV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtladı. Seçimi beklentilerinin üzerinde oy oranıyla geride bıraktıklarını kaydeden Atalay, cumhurbaşkanlığı seçimine daha zaman olduğunu ancak oy oranlarına bakıldığında yollarının açık olduğunu söyledi.

"AİLE OLARAK MUTLULUK PAYLAŞTILAR"

3 dönem kuralının değiştirilmesinin şu an gündemlerinde olmadığını belirten Atalay, seçim gecesi Başbakan Erdoğan'ın, ailesiyle birlikte balkonda verdiği fotoğrafı da "Aile olarak mutluluk paylaştılar. Ön plana çıkarılacak bir şey değil" sözleriyle değerlendirdi.

Atalay'ın açıklamalarından satırbaşları;

Bizim stratejinin başına Başbakan Erdoğan var. Biz organize çalışan partiyiz. Seçim kampanyalarımız güçlü olur. Olup bitenleri iyi izleyiz. Onun ötesinde büyük bir reklam kampanyamız var. Seçim beyannamesini hazırlayan başka ekip var. Biz iyi kuruyoruz, iyi denetliyoruz, ilkeleri saptırmıyoruz. Uğur Işılak meydanları salladı. Onun da çok etkisi var. Bunların iyi planlanmasında liderliğin rolü fazladır.

"BUNU TARİH KAYDETSİN"

Herkes gecesine gündüzüne kattı. Rekor kırıldı. Yüzde 90 varan katılım. Milletimizin seçime verdiği önem. Bunu tarih kaydetsin. Herkes şundan mutlu olsun. Millet sandığın, seçimin değerini biliyor. Bu bir rekor. Yüzde 89 küsur katılım oranı.

"BİZİM OYUMUZDA DÜŞME YOK"

Genel seçim olsa yüzde 49,6 gibi bir rakam olur. Bizim oyumuzda düşme yok. Yerel seçimde de 45'in üzerinde aldık. Bizim başarımız çok yüksek. Biz yerel seçim şartlarında 43-44 tahmin ediyorduk. Ama araştırmalarda yüzde 45'in üzerinde olacağız dedik. Ağırlıklı tahminimiz yüzde 47'di. Bunları iyi analiz ediyoruz. 'Cemaat faktörü oyu düşürdü' gibi söylemlerin etkisi olmadı.

BALKONDAKİ O FOTOĞRAF

Aile olarak mutluluk paylaştılar. Ön plana çıkarılacak bir şey değil.

"PARALEL YAPININ ÜZERİNE GİDİLECEK"

Paralel bir yapılanma var. Biz daima hukuk içinde olduk. Bunların üzerine gidilecek. Ayrıntılı bir şekilde çalışılıyor. 1 milyonun üzerinde dinleme kararı verilmiş 2.5 yılda. Bir hakim binlerce dinleme kararını hiçbir gerekçe göstermeden veriyorsa, bunlar gündeme gelecek. Hukukun içinde dosyalar değerlendirilecek.

"DEMOKRATİK ÖZERKLİĞİN GERÇEKLİĞİ YOK"

BDP'nin demokratik özerklikle ilgili sözleri seçim atmosferinin romantik söylemi. Gerçekliği yok, bunu onlar da biliyor.

"CUMHURBAŞKANLIĞI YOLU AÇIK"

Başbakan'ın cumhurbaşkanı olup olmayacağı konusunda karar verilmiş değil. En geç Temmuz'un başında kampanyanın başlaması lazım. Kararların verilmesi lazım. Bu seçim sonucu cumhurbaşkanlığı konusunda yolumuzun açık olduğunu göstermiştir. Her türlü aday altermatifi için bunu söylüyorum. Bizi rahatlatmıştır.

"3 DÖNEM ŞU ANDA GÜNDEMDE DEĞİL"

3 dönem bir yasa ya da anayasa hükmü değil. Partimiz karar verebilir o kolay bir şey. Ama bu konuda bir çalışma yok. Bundan sonra gelişme içinde bu değerlendirilir. Bunun değiştirilmesi zor bir şey değil. Seçim ortamında bunun gündemden çıkmasını istedik. Şu anda da böyle bir gündemimiz yok.

"ERKEN SEÇİMİ DÜŞÜNMEDİK"

Erken seçimi hiçbir zaman düşünmedik. Bir tek 2007'de cumhurbaşkanlığı krizinden dolayı erken seçim kararı almıştık.

"İTİRAZLAR NORMAL"

Seçim sonuçlarına itirazların olması normal. İstanbul'da arada o kadar büyük fark var ki... 5-6 puan fark çok yüksek miktarlardır, 'Yeniden sayılsın' gibi iddialar soyut itirazlardır. Ama bazı yerlerde insanlar tatmin olmuyorsa itirazlar görüşülür. Bana göre seçim sonuçlandı ama bir iki yer var ki çalışılıyor. Bizim Adana'da, CHP'nin de Ankara'da itirazı var.

 

 

 

 

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Nilgün Balkaç Beşir Atalay Habertürk Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500

Yorumlar (35)

diyarbakırmykefen@gmail.com:

Ülkeye komedi şamata ne desen var ben şimdi anladım neden bizim ürettiğimiz an basit bi arabamızın olmadığını toplum çünkü cahil akil yok

13
3
yanıtYanıtla
TÜRKkomandolar_alemi@hotmail.com:

adamlar zaten özerklik ilan ettiler doğunun her tarafını aldılar. halk referandumunu yaptı kendi özerkliğini ilan etti.RESMİ OLMASA DA

10
4
yanıtYanıtla
senekadolu.41@hotmail.com:

Hodri meydan ağustos'da görüşürüz,bakalım el'mi yaman,bey'mi yaman göreceğiz.

9
4
yanıtYanıtla
İSTANBULLUweekend3462@hotmail.com:

BİRAZDAN ÜSK. BLD BAŞKANLIĞI DEVİR TESLİM TÖRENİNE İŞTİRAK EDECEĞİM...İSTANBULUN FETHİNİ GÖREN ÜSKÜDARIMIZA HAYIRLI OLSUN...'TÜRKİYE'NİN VE DÜNYA'NIN YÖRÜNGESİNİ DEĞİŞTİREN ADAM RECEP TAYYİP ERDOĞAN...S/ K'

7
6
yanıtYanıtla
kasırgakas@hotmail.com:

hayırlı olsun allahım yar ve yardımcınız olsun

yanıt0
yanıt0
DOĞRUYA DOĞRUademsimsek01@hotmail.com:

SAYIN BAŞBAKAN GİTSİN PARTİ DAĞILIR, DİĞERLERİ SADECE SAYIN BAŞBAKANIN GÖLGESİNDE KENDİNİ NİMET ZANNEDİN ARKADAŞLARDIR, BU BİR GERÇEKTİR SALDIRMAYIN BANA:))

5
7
yanıtYanıtla
cengizdursun_cengiz_84@hotmail.com:

ÇARŞI ___ALLAH senin belanı versin ne konuştuğundan haberin yok

yanıt0
yanıt0
batuhannsrg5275@gmail.com:

bu chp mhp bdp mustafa sarigul neyin pesinde gururlarinna yediremiyorlar galiba daha recep tayip erdogan basbakan olmus kadir topbas kazanmis melih gökce kazanmis chp mhp bdp pensilvanyadaki zat mustafa sarigul ne iftiralar ne yalanlar fesinde ama artik millet bu 5 kafadara inanmiyor inanmadiklari icin oy vermemisler akpartiyle yola devam akpartili arkadaslar

3
8
yanıtYanıtla
kasırgakas@hotmail.com:

bence başbakanımız yine başbakan olacak abdullah gül cumhurbaşkanı olcak

7
4
yanıtYanıtla
bulut24bulut2424@gmail.com:

kesinlikle başbakanımız icranın başında kalmalı.bu ülkenin başbakanımıza ihtiyacı var.

yanıt0
yanıt0
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title