Haberler

Beşir Atalay Cumhurbaşkanımız Da, Başbakanımız da O Makama En Yakışacak İki İsimdir

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği karara göre yeni Cumhurbaşkanı'nın seçileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği karara göre yeni Cumhurbaşkanı'nın seçileceğini söyledi. Atalay, "Cumhurbaşkanı'nı, AK Parti içindeki bu istişareler, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın birlikte vereceği karar belirleyecek. İnşallah bu seçim gösterdi ki; bu karar kimin için verilirse, o Cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanımız da, Başbakanımız da o makama en yakışacak iki isimdir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile birlikte TRT'de yayınlanan 'Yedi Güzel Adam' dizisinin galasına katılmak için öğleden sonra özel uçakla Kahramanmaraş'a geldi. Havaalanında Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile AK Parti milletvekilleri ve partililer tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Atalay, yağmurdan ıslanmaması için kendisine şemsiye tutan Bakan Eker'e, "Hayır şemsiye açmayacaksın. Yağmurdan korkar mı Tarım Bakanı" dedi. Bakan Eker, gülüşmelere neden olan uyarıya rağmen Başbakan Yardımcısı Atalay'a aracına binene kadar şemsiye tuttu.

İSTİŞARELERDEN SONRA GÖRÜŞME YAPILACAK

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, beraberindeki bakanlarla birlikte onuruna verilen yemek için gittiği lokantada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili parti mekanizmalarının çalıştığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Atalay, milletvekilleri arasında yapılan temayül ve istişarenin ardından konunun il başkanları toplantısında da ele alındığını belirterek şunları söyledi:

"Biz de bütün bu kararları verirken istişare mekanizmaları iyi çalıştırılır. Dün Genel Başkanımızın da açıkladığı gibi önümüzdeki günlerde istişareler devam edecektir. Bütün büyük kongre delegelerine de aynı şekilde sorulacak. Görüşleri soruluyor. ve bunlar bittikten sonra da Başbakanımızın ifade ettiği gibi önce Cumhurbaşkanımızla değerlendirme yapacaklar. Tabi AK Parti içinde bu konular daha önce de olduğu gibi büyük bir fedakarlık duygusu içinde, büyük bir dava ahlakı içinde herkesin birbiriyle kardeşliği ve dostluğu içinde çözülür. Şu anda da her vesileyle ifade ediliyor. Tabi Cumhurbaşkanımız ile sayın Başbakanımızın görüşmeleri ve ikisinin kararı önemli. Ama bütün bu istişare mekanizmaları bittikten sonra da o görüşme yapılmış olacak. Tabi sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ülkemizin yetiştirdiği büyük değerler. Partimizin ve hükümetimizin bu güne gelmesinde ikisinin birbiri için yaptığı o fedakarlıklar önemlidir."

AYNI NEZAKET İÇİNDE KARAR VERİLECEK

Başbakan Yardımcısı Atalay, parti içerisindeki işlerin istişareyle yürütüldüğünü ifade ederek, şöyle devam etti:

"İlk seçimi düşünün 2002'de. Birisi Genel Başkan ama milletvekili değil, Abdullah bey milletvekili 'Kardeşim hükümeti sen kuracaksın' diyor ve o kuruyor. Sonra Başbakanımız Siirt'ten milletvekili oluyor. Abdullah bey 'Şimdi artık sen yürüteceksin' deyip ona teslim ediyor. Sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi geliyor bildiğiniz değerlendirmeler. Bizim burada işler böyle yürür. Dolayısıyla aynı nezaket içinde, aynı zarafet içinde bir sorun olmadan bu kararlar verilecektir. Benim değerlendirmem bu şekilde olacaktır."

Atalay, Cumhurbaşkanı'nın, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği karara göre seçileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ama Türkiye şunu biliyor ki; Cumhurbaşkanı'nı, AK Parti içindeki bu istişareler, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın birlikte vereceği karar belirleyecek. İnşallah bu seçim gösterdi ki bu karar kimin için verilirse, o Cumhurbaşkanı olacak. Şu anda önemli olan budur bizim için. Böyle bir seçim sonrası önümüze rahat bir tablo var. Biz de bu rahatlık içinde büyük bir hassasiyetle o kararımızı olgunlaştırmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız da, Başbakanımız da o makama en yakışacak iki isimdir. İkisi de çok yakışır. Zaten Cumhurbaşkanımız orayı büyük bir doğrusu dirayetle ve çok başarılı şekilde yürüttü ve yürütüyor. O kararın ne safhada olacağını göreceğiz. Ama bizim partimizdeki bu mekanizmaların bütün değerlerimiz bundan sonraki yürüyecek çalışmalarda, süreçlerde yine işin içinde olacak. Biz sadece bir siyasi parti değil, bir büyük davayı yürütüyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül Beşir Atalay Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title