Haberler

Beşiktaşlılar 1001 Metre Türk Bayrağı Açarak, Atatürk'ü Andı

Beşiktaş Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77. yılında binlerce kişinin katılımıyla 1001 metre büyüklüğündeki dev bayrakla Dolmabahçe Sarayı’na ‘Ataya Saygı yürüyüşü’ gerçekleştirdi.

Beşiktaş Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77. yılında binlerce kişinin katılımıyla 1001 metre büyüklüğündeki dev bayrakla Dolmabahçe Sarayı'na 'Ataya Saygı yürüyüşü' gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında 09.05 sıralarında çalan sirenlerle tüm Türkiye'de olduğu gibi Beşiktaş'ta da hayat durdu.

Beşiktaş Belediyesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 77. yılında 1001 metre büyüklükteki dev Türk Bayrağı ile "Ataya Saygı Yürüyüşü' düzenledi. Barbaros Bulvarı'ndan başlayarak Dolmabahçe Sarayı'na kadar devam eden "Sonsuza dek" ismi verilen yürüyüşe Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Barbaros Bulvarından başlayarak Dolmabahçe Sarayı'na kadar açılan dev bayrak bütün halktan yoğun ilgi gördü. Kortej Dolmabahçe Sarayı'na yürüdüğü sırada, bazı vatandaşlar cam ve balkonlara çıkarak, dev bayrağı cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı. Yürüyüş sırasında Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09: 05'te sirenler çalmaya başladı. Sirenlerin çalmasıyla birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi Beşiktaş'ta da hayat durdu. Dolmabahçe Sarayı'nın bahçesine gelen vatandaşlar saygı duruşunda bekleyerek İstiklal Marşı okudu.

TÜRKİYE'YE ATATÜRK'ÜN DEĞERLERİNİ HAYKIRIYORUZ

Beşiktaş Belediye Başkanı Av.Murat Hazinedar, dev Türk bayrağının açıldığı yürüyüşte Dolmabahçe Sarayı'na kadar vatandaşlarla beraber yürüdü. Yürüyüş sırasında bir konuşma yapan Başkan Hazinedar, "Beşiktaş Atatürk'ün yeşerttiği simgelerden bir tanesidir. Çünkü, Ölümünden önceki dönem ve Milli Mücadele döneminde bu ülkenin temelini hazırladığı yer olarak bilinir. Bizim için Beşiktaş ve Atatürk çok farklı anlamlar ifade ediyor. Beşiktaş Atatürk'ün değerlerinin ve yaşamının yeşerdiği yerdir. Biz bu gün burada Beşiktaş'tan İstanbul'a, İstanbul'dan da Türkiye'ye bu değerleri haykırıyoruz. İnsanlığa ve millete verdiği dersi, bu gün bu bayrağın altına giren ve bu bayrağın altında el tutan herkesle beraber bütün ulusumuzla paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Dolmabahçe Sarayı'na ulaşan kortejde bulunan vatandaşlar, Ulu Önder Atatürk'ün hayatını kaybettiği yer olan Dolmabahçe Sarayı'nı ziyaret etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Beşiktaş Belediyesi Dolmabahçe Sarayı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title