Haberler

Beşiktaşlı Futbolcu Oğuzhan Özyakup: UEFA Avrupa Ligi'ndeki Takımlara Baktığımızda Biz Onlardan...

Uefa Şampiyonlar Ligi Play-off turu rövanş maçında Londra'da Arsenal'a 45+1'de Alexis Sanchez'in attığı gol ile 1-0 mağlup olan Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup, karşılaşma sonrası UEFA'nın sitesine açıklamalarda bulundu.

Oğuzhan Özyakup, yaptığı açıklamada takım olarak iyi futbol oynadıklarını, son 20 dakika Arsenal'a çok iyi baskı uyguladıklarını, ancak gol pozisyonu yaratacak son pasları yapamadıklarını söyledi. Oğuzhan, "Maça takım olarak iyi bir defans uygulayarak başladık. Arsenal'ın çok tehlikeli oyuncuları var ve biz onlara boş alan bırakmamak için çalıştık. Maçın ilk yarısının sonuna kadar bu açıdan çok iyi oynadık ve Arsenal'a boşluk bırakmadık. Ama ilk yarının sonunda yaptığımız tek hata onlara golü getirdi" dedi.

Beşiktaş'ın Avrupa serüvenine UEFA Avrupa Ligi'nden devam etmesi ile ilgili de yorum yapan genç oyuncu, "Özellikle Arsenal'a karşı ilk maçta oynadığımız oyun ile kendimizi kanıtladığımızı düşünüyorum. Bu maçta bile Londra'da özellikle son 20 dakika Arsenal'a karşı çok iyi bir baskı kurduk, ancak o son pasları veremediğimiz için golü bulamadık. Bu 2 karşılaşmada sergilediğimiz başarılı oyun, takım olarak bizi gururlandırdı ve ilerisi için umutlandırdı. Biz tabii ki yolumuza Şampiyonlar Ligi'nden devam etmek isterdik, ancak olmadı. Şimdi UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edeceğiz. Grup aşamasındaki takımlara bakıldığında bizim onlardan daha iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Sonuçta Avrupa Ligi'nde karşımıza Arsenal gibi zor takımlar çıkmayacak ve bu durum bizim için çok iyi" şeklinde konuştu.

Arsenal'ın bir dönem kadrosunda bulunan Oğuzhan, yıllar sonra tekrar Londra'ya gelip Arsenal'a karşı oynaması hakkında da konuştu. Özyakup, "Geri dönmek güzeldi. Bu statta Arsenal forması ile İngiltere Lig Kupası'nda kariyerimin ilk profesyonel maçına çıkmıştım. Arsenal çok büyük bir kulüp. Tabii ki farklı duygular hissettim, ama sahaya oynamaya çıkınca bütün duygular değişiyor" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Oğuzhan Özyakup Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title