Haberler

Beşiktaşlı Futbolcu Cenk Tosun Açıklaması

"Geçen sezon 13 gol atmıştım. Bu sezon en az 15 gol atmayı hedefliyorum" "Şampiyonluk için tüm forvetlerin çok gol atması gerekiyor" "Yedek kalmayı sevmiyorum.

Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun, geçen sezon Gaziantepspor formasıyla ortaya koyduğu performansın üstüne çıkarak daha çok gol atmayı hedeflediğini söyledi.

BJK TV'ye açıklamalarda bulunan siyah-beyazlı futbolcu, geçen sezon 13 gol attığını anımsatarak, "Bu sene en az 15 gol atmayı hedefliyorum" dedi.

Takıma faydalı olmayı istediğini vurgulayan Cenk, "Şampiyon olmak istiyoruz. Süleyman Seba sezonu olduğu için bu sezonun önemi daha da arttı. Şampiyonluk için tüm forvetlerin daha çok gol atması gerekiyor. Bu sene takımdan fazla oyuncu ayrılmadı. Nokta transferler yaptık. Geçen sezon stat olmadığı için ikincilik belki de şampiyonluk kaçtı" ifadelerini kullandı.

Türk futbolcuların yetenekli olduğunu anlatan genç oyuncu, şunları söyledi:

"Alman disipliniyle gelişmek, gurbetçi oyuncuların avantajıdır. Almanya'da küçük yaşlarda bile A takım sistemiyle çalıştırıldık. Türkçe'ye hakim olduğum için uyum sorunu yaşamadım. Beşiktaş'a geldiğimde de arkadaşlarım beni çok sıcak karşıladı. Futbol takımı değil aile havasındayız. Bu durum sahaya olumlu yansıyor, bizi güçlendiriyor. Arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyorum. Olcay, Uğur ve Necip ile uzun süredir tanışık olduğum için daha çok vakit geçiriyorum."

"Çocukluğumdan beri Beşiktaşlıyım"

Cenk Tosun, çocukluğundan beri Beşiktaşlı olduğunu, tuttuğu takımdan teklif geldiği dönemde sevinçten havalara uçtuğunu dile getirdi.

Geçen yıl da transferi için iki kulüp arasında görüşmeler olduğunu hatırlatan siyah-beyazlı futbolcu, "Ben anlaşmıştım ama iki kulüp anlaşamamıştı. Devre arasında anlaşma sağlandı. Hayallerim gerçek oldu. Burada büyük işler yapmak için çalışacağım" dedi.

Beşiktaş ile sözleşme imzalamasının ardından eski kulübü Gaziantepspor'un taraftarların, kendisine yönelik tepki verdiğini anlatan Cenk, "Bunlara çok üzüldüm ama ben sezon sonuna kadar eski takımım için elimden geleni yaptım. Oynamak için fedakarlıklar yaptım. O nedenle sezon sonunda ameliyat olmak zorunda kaldım" ifadelerini kullandı.

"Yedek kalmayı sevmiyorum"

Siyah-beyazlı futbolcu, yedek kalmayı sevmediğini, bu durumun moralini bozduğunu ifade ederek, "Herkesin formayı alması için çok çalışması gerekiyor. Gol vuruşlarımın iyi olduğuna inanıyorum. İki ayağımı da kullanabiliyorum. Hücuma çıkışlarda ilk metrelerde sıkıntı yaşıyorum. O yönümü geliştirmem gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Bu sezon üç kulvarda mücadele edeceklerine dikkati çeken Cenk, "O nedenle her pozisyonda çok oyuncu olması avantaj. Rotasyonlar olacak. Her maça aynı takımla çıkılmaz. Kimin oynadığı önemli değil. Önemli olan takımın kazanması. Bizim için Avrupa'da rakip fark etmiyor. Zor rakiplere karşı daha iyi oynuyoruz. Gruptan çıkacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Takımda herkesin teknik direktör Slaven Bilic'e güvendiğini anlatan Cenk, şunları kaydetti:

"O bizi güzel yerlere taşıyacak. Demba Ba, Sivok ve Uğur Boral deneyimli oyuncular. Onlar bize ağabeylik yapıyor. Maçlara motive ediyor. Saha içi ve dışında bizlere yardımcı oluyor. Bu sene Beşiktaş'ın yılı olacak. Şampiyonluğu daha çok istiyoruz. Geçen sezonki takımımızı koruduk ve kaliteli oyuncularla takviyeler yaptık. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bizi her zaman destekliyorlar. Zor maçlar oynayacağız. Tribünleri doldurmalarını rica ediyorum. Stadımız bittikten sonra bizi kimse tutamayacak." - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Süleyman Seba Gaziantepspor Cenk Tosun Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title